Ukategorisert

Vekslingsforbud?

Dersom seddelforbudet på gevinstautomatene ikke er tilstrekkelig, kan Trond Giske komme til å innføre vekslingsforbud.

Det er vanskelig å tolke resultatet av møtet mellom statsråden og Narvesen på en annen måte enn at regjeringen ønsker minst mulig veksling av penger fra 1. juli. Narvesen vil sette et tak, sier Kjell Magnus Reitan til VG.

Trond Giske er glad for initiativet, og oppfordrer andre til å sette lignende tak, alt for å få seddelforbudet til å fungere. Skribenten lukter et nytt forbud dersom forsøket som settes i gang 1. juli blir mislykket.

Takk og pris for utenlandske tippeselskap på nettet som fortsatt forsvarer fri flyt av kapital på tvers av grenser og politiske vedtak.

Tags:

4 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Eivind Knudsen
Eivind Knudsen
15 years ago

Jeg skjønner ikke helt hva statsråden tenker på her. Selvfølgelig kan ulike butikker pålegges å begrense veksling, men ifølge Sentralbanklovens §14 er Norges Bank forpliktet til å veksle sedler med mynter, med opp til 20 eksemplarer av hver mynt. Dersom statsråden har tenkt å røre ved dette, kan det få uante konsekvenser, idet sedler da ikke lenger vil få den samme verdi som myntene. Folk kan jo bare veksle i Norges Bank eller andre steder. Men jeg skjønner jo at statsråden må gjøre noe. 105.000 velgere har de mistet siden valget, og Regjeringen bruker bare tid på å krangle innad,… Read more »

Johan Andorsen
Johan Andorsen
15 years ago

Enarmet banditt… Automater beregnet på pengespill er konstruert for å sikre automateier et overskudd. Det er derfor UMULIG Å UNNGÅ Å TAPE PENGER dersom en spiller jevnt og trutt. Denne innsikten er det mange spillere som ikke har klart for seg, de klarer ikke å gi opp forsøkene på å komme ut med gevinst. Et rasjonelt individ vil etter noen forsøk oppdage at spillingen medfører tap, og velge å avstå fra spill, eller å begrense innsatsen til overkommelige beløp som kan ofres til en god sak. Så finnes det personer som aldri mister troen på at en kan vinne penger… Read more »

Chris Joy
Chris Joy
15 years ago

Jeg har foretatt noen undersøkelser og kan langt på vei bekrefte Johans påstander. Som dere sikkert vet så er de fleste automater drevet av mekaniske roterende hjul og disse skal fremstå som «random-generatoren» i spillet. Dette er ikke riktig. Alle gevinster er førprogrammert inn i en µC og denne bestemmer hvor hjulene skal stoppe. Altså, det dreier seg om bedrag fra og med første stund.

Fra arkivet