Ukategorisert

Ap-ordfører i dobbeltrolle

Eidsvoll-Ullensaker Blad (EUB) har ansatt Terje Granerud som ny redaktør. Han var i mange år redaktør i Romerikes blad (RB), en av de største A-presseavisene – og EUBs konkurrent. For tiden er han Ap-ordfører i Rælingen kommune.

Han ønsket å kombinere redaktørjobben med ordførervervet, ved å gå ned i 50% stilling som ordfører. Ordfører og redaktør? Politiske konkurrenter kan se frem til en tøffere mediehverdag, spesielt i valgkamptider..

RB er helt dominerende i det lokale avismarkedet. De andre avisene på Romerike er ikke i A-pressen (med et unntak), og har mindre geografisk nedslagsfelt enn RB. De sliter i konkurransen med storebror RB; Eidsvoll-Ullensaker blad (EUB) på Øvre Romerike, Varingen (i Nittedal), Indre Akershus blad (i Aurskog-Høland) og Raumnes (Nes).

I 2003 ble Granerud ordfører i Rælingen kommune, efter 12 år med ikke-sosialistisk styre. Ap og SV samarbeider. Han har også markert seg med sterk støtte til den for tiden permitterte ordføreren i Skedsmo, Andreas Hamnes. Han er permittert på grunn av vannverksskandalen.

Rælingens forrige ordfører (fra Høyre), ser ingen betenkeligheter i Graneruds dobbeltrolle. Dét ser i høyeste grad André Dahl, leder i fylkeskommunens kontrollutvalg, og i forrige periode medlem av Stortingets kontrollkomité. Granerud svarer på kritikken fra Dahl ved å henvise til hans alder fremfor å ta debatten om egen dobbeltrolle.

FrP i Rælingen ønsker ikke Granerud i en slik dobbeltrolle, og dermed trekker ordføreren permisjonssøknaden. Eidsvoll-Ullensaker blad må vente i 2 år på sin røde redaktør.

Arbeiderbevegelsen har lange tradisjoner for samrøre, enten mellom Ap og LO, eller mellom hver av disse og statsapparatet og statseiede bedrifter. Så det er kanskje ikke så overraskende at Terje Granerud fortsetter den lange partitradisjonen?

Terje Granerud burde dog tatt debatten om sin dobbeltrolle.

Tags:

4 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Chris Joy
Chris Joy
15 years ago

Jeg innser ikke problemet med dette. Burde vi ikke oppmuntre til at alle kommunepolitikere skaffer seg en posisjon i en avis slik at den reelle debatten kommer ut av kommunestyresalen og ut i det åpne slik at vanlig folk har anledning til å beskue den? Er det ikke riktig at de fleste viktige beslutninger i kommunestyresalen dreier seg om noe helt annet enn saklig argumentasjon til fordel for et standpunkt? Journalister har ikke samme evne til å sette fingen på hva som er partenes bevegrunn, slik som det er tilfellet med hver av sidene i politikken har, om sine fiender.… Read more »

Rocambole
Rocambole
15 years ago

Hva er egentlig «høyereorienterte» mennesker? Er det det motsatte av «lavereorienterte»?

Chris Joy
Chris Joy
15 years ago

>Hva er egentlig «høyereorienterte» mennesker?
>Er det det motsatte av «lavereorienterte»?

Det der var et veldig flott forslag til norsksprogets
svar på enelskspogets: Right is right and left is wrong.

Rocambole
Rocambole
15 years ago

En-null til deg, gamle luring.

Fra arkivet