Ukategorisert

Ønsker en liberal alkoholpolitikk

Høyre fremmer forslag på Stortinget om at salg av alkoholholdig drikke skal følge butikkenes åpningstid. Endelig! Dette kunne ha gitt rom for en mer liberal alkoholpolitikk, hadde det ikke vært for at regjeringspartiene og Kristelig Folkeparti ikke støtter den liberale tanken.

Derfor er det foreløpig ingen grunn til glede, selv om Høyre fremmer forslaget som kunne ha gitt kommunene en rett til å utvide salgstidene for øl. Forslaget vil ikke bli vedtatt. Regjeringspartiene og Kristelig Folkeparti bruker frasen om at økt tilgjengelighet vil gi økt forbruk, og blåser i kravet om økt frihet for næringsutøverne og forbrukerne.

Det er likevel gledelig at Høyre prioriterer frihet og et mindre byråkratisk system så høyt at forslaget fremmes. Om noen år vil dette forslaget være en politisk realitet, selv om de sosialdemokratiske partiene på Stortinget i dag er motstandere av en mer liberal linje og økt kommunalt selvstyre.

Kritikerne har selvsagt rett å stille spørsmålet hvorfor Høyre ikke benyttet sjansen i forrige periode, under Samarbeidsregjeringen. Forklaringen er Kristelig Folkeparti, på godt og vondt.

Mer om saken på VG eller på internettsidene til Høyre.

Tags:

Mest lest

Arrangementer