Ukategorisert

Det blir automatforbud

Når forbudets far i norsk politikk har bestemt seg, ender det som regel med forbud. Resultatet blir ikke annerledes på spilleautomater. Gjør klar for et totalforbud på automater.

Leder i Kristelig Folkeparti, Dagfinn Høybråten, ønsker totalforbud på spilleautomater, skriver Dagsavisen.

Når denne partilederen starter arbeidet med å innføre et forbud, bruker det som regel å ende med forbud. Dagfinn Høybråten tok røykerne. Nå vil han ta spillerne. Han vil dessverre på sikt få flertall for sin forbudstanke, selv om Stortinget og regjeringen fortsatt offisielt støtter eget vedtak om automatmonopol til Norsk Tipping. Denne saken avgjøres i EFTA-domstolen.

Liberaleren står fast på at et forbud vil skape et gigantisk svart marked som vil være vanskelig, nesten helt umulig, å kontrollere for politikerne. Det er allerede lansert nye muligheter for spill på automater på internett. Liberaleren ønsker tips fra leserne dersom også andre aktører kommer med tilbud til spillerne der politikerne har liten makt.

Røykeforbudet på uteplassene har gjort mange restauranter, puber og kafeer svært fantasifulle slik at mange gjester fortsatt får muligheten til å røyke i nærområdet. Spillebransjen vil være like oppfinnsom dersom Høybråten får igjennom sin forbudslinje. Liberalerens tips er at det kommer et forbud, dessverre.

Tags:

Mest lest

Arrangementer