Ukategorisert

Det blir automatforbud

Når forbudets far i norsk politikk har bestemt seg, ender det som regel med forbud. Resultatet blir ikke annerledes på spilleautomater. Gjør klar for et totalforbud på automater.

Leder i Kristelig Folkeparti, Dagfinn Høybråten, ønsker totalforbud på spilleautomater, skriver Dagsavisen.

Når denne partilederen starter arbeidet med å innføre et forbud, bruker det som regel å ende med forbud. Dagfinn Høybråten tok røykerne. Nå vil han ta spillerne. Han vil dessverre på sikt få flertall for sin forbudstanke, selv om Stortinget og regjeringen fortsatt offisielt støtter eget vedtak om automatmonopol til Norsk Tipping. Denne saken avgjøres i EFTA-domstolen.

Liberaleren står fast på at et forbud vil skape et gigantisk svart marked som vil være vanskelig, nesten helt umulig, å kontrollere for politikerne. Det er allerede lansert nye muligheter for spill på automater på internett. Liberaleren ønsker tips fra leserne dersom også andre aktører kommer med tilbud til spillerne der politikerne har liten makt.

Røykeforbudet på uteplassene har gjort mange restauranter, puber og kafeer svært fantasifulle slik at mange gjester fortsatt får muligheten til å røyke i nærområdet. Spillebransjen vil være like oppfinnsom dersom Høybråten får igjennom sin forbudslinje. Liberalerens tips er at det kommer et forbud, dessverre.

Tags:

12 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
coz
coz
15 years ago

røykerne var et dårlig eksempel syns jeg, selv(ikke-røyker) er jeg meget tilfreds med det forbudet siden kroppen min reagerer veldig på røyk.

Men når det spilleautomater støtter jeg liberaleren fullt, blir spennende å se utviklingen av denne saken, og dets konsekvenser.

Børge Svanstrøm Amundsen
15 years ago

Effekten av et forbud vil utebli. Som Liberaleren korrekt påpeker er det allerede etablert alternativer tilgjengelig via internett – flere tilbud vil komme. Et forbud betyr flere utgifter for «felleskapet».

Trond
15 years ago

Innfør casiono sier nå jeg. Har skrevet om det i minn blogg.

Roar Lien
Roar Lien
15 years ago

At det skal bli et gigantisk svart marked er løgn.Du har ingen bevis overhodet for at dette skulle skje.Uansett så vil et forbud være en gedigen lettelse for 80-90% av alle automatspillere som har problemer med at de ikke makter å slutte ved egen hjelp.Spilleautomater er noe folket er blitt påført mot sin vilje, og de fører til en mengde sosiale problemer uansett hvor de står i verden. De må forbys i likhet med gift i leker og klær og matvarer og slik som forbud vi har i trafikken. Sett i lys av at det er like mange spilleavhengige som… Read more »

Børge Svanstrøm Amundsen
15 years ago

Alkoholisme, narkomani og spilleavhengighet er ikke annet enn lystbetont adferd utover ansvarlige grenser. Det er ingen sykdom. Man drikker ikke fordi man er syk, men man kan bli syk av å drikke. Det er viktig å kunne skille…

Børge Svanstrøm Amundsen
15 years ago

Erik Sandal: «-Det er oppstått en ny klasse av normaliseringsteknokrater, et omsorgslaug som vrimler frem som haier ved lukten av menneskelig ulykke. Sosionomer, psykiatere, pleiere, psykologer, sosiologer, barnehavenevnder, sosialkuratorer og politimenn er blitt funksjonærer for en makt som overvåker, kontrollerer og normaliserer via omsorg. I Det Norske Hus er omsorg åpenbart blitt statens viktigste maktteknikk. (Dette fører bl.annet til at mange i dag hevder at de blir overveldet av en utslettende kjedsomhet, og at de ikke føler noe. Man har mistet sin identitet som dyr i fangenskap, derfor forsøker mange å piske sitt slappe flesk til å foreta seg noe).… Read more »

Chris Joy
Chris Joy
15 years ago

Det er umulig å gi noe annet enn karakteren
seks av seks mulige for innlegget til Børge Svanstrøm Amundsen. Midt på spikeren, Børge!

Børge Svanstrøm Amundsen
15 years ago

Du bør kreditere Erik Sandal.

Bigboyen
Bigboyen
15 years ago

Roar Lien tar feil på alt. Siden jeg jobber i spilleindustrien så har jeg god oversikt over hvordan markedet ser ut. Spilleselskaper (som driver med casino, poker og sportsbetting) på nettet har de siste årene flere doblet sin omsetning. Markedet vil fortsette den eksplosive utviklingen – og for Norge sin del vil det sannsynligvis øke ytterligere utfra forbud for automater, samt mindre reklame fra Norsk Tipping og at de har sagt nei til poker (i motsetning til f.eks Svenska Spel som nå tilbyr poker). Hovedgrunnen til at flere og flere velger spill på nettet er tilbakebetalingsprosenten. Norsk Tipping har på… Read more »

Fra arkivet

 • Bærekraftsmålene – klima som den store samlende sak?Bærekraftsmålene – klima som den store samlende sak?
  Klima og miljø er del av bærekraftsmålene. Hvordan skal dette samle menneskeheten? Og hvordan var det nå med rettsstaten? Siste og fjerde del av en artikkelserie om bærekraftsmålene – med en oppsummering.
 • Bærekraftsmålene – rett til gratis helsestell?Bærekraftsmålene – rett til gratis helsestell?
  Bærekraftsmålene har vært omstridt i samfunnsdebatten. Hva er disse målene? Bør all form for fattigdom avskaffes? Hva med sult? Og hvordan er dette med helsetjenester? Første del i en artikkelserie på fire om FNs bærekraftsmål.
 • DødsstraffDødsstraff
  Den mest fundamentale straffemetode blir stadig mindre brukt. Hvorfor er dødsstraff galt?
 • Delingsøkonomi på en – to – tre!Delingsøkonomi på en – to – tre!
  For fem år siden var ordet "delingsøkonomi" på alles lepper, men da aktørene i denne sektoren begynte å utfordre eksisterende næringsvirksomhet så satt politikerne foten ned.
 • Jeg er krenket!Jeg er krenket!
  Francis Fukuyama har skrevet bok om identitet. Har krenkehysteriet røtter til den franske revolusjon?
 • Norske tilstanderNorske tilstander
  På 1970-tallet startet Norge et oljeeventyr uten like, og det har siden lagt føringene for den norske økonomien.
 • Tenk om det ikke fantes noen landTenk om det ikke fantes noen land
  Det er ikke så mange år vi har trengt pass for å krysse landegrenser.