Ukategorisert

Hjertevarme hos fotballsupportere

Sjeikene har startet innsamlingsaksjon for et fotballtalent som har søkt asyl i Norge. Liberaleren gir deg en solskinnshistorie fra fotballens verden i vanskelige Norge.

Han er en ung mann, heter Onyeeikachi Prospericy, men blir forståelig nok kalt Prospa i Finnmark. Han kommer visstnok fra Nigeria, uten at Liberaleren vet for mye om hans bakgrunn. Han har søkt om asyl i Norge, noe som er en komplisert sak. Utlendingsdirektoratet, UDI, har blitt rimelig kjent igjennom media både på grunn av søknadene, alle enkeltsakene, men også gjennom UDI-skandalen som Liberaleren kommenterte 22. mai.

Et stort talent
Mange som følger fotballen i Nord-Norge har for lengst lagt merke til Prospericy, populært kalt Prospa. Han dominerte for Vadsø-laget Norild i fjor og i begynnelsen av denne sesongen, men tok overgang til Hammerfest Fotballklubb, HFK, i starten av denne sesongen. Han har i følge rapportene spilt godt i 2. divisjon, avdeling 4 der Hammerfest sliter med å berge plassen.

Sjeikene stiller opp
Hammerfest Fotballklubb har en aktiv supporterklubb med det klinkende navnet Sjeik. Supporterklubben startet i midten av juni en innsamlingsaksjon for fotballtalentet. På grunn av hans status har han ikke arbeidstillatelse i Norge. Han kan dermed ikke tjene penger på fotball eller få en annen jobb.

Det finnes åpninger for midlertidig arbeidstillatelse, men igjen er regelverket rimelig vanskelig ettersom mange vilkår skal passe inn både for søkeren, men også for systemet. Det skal ikke være lett!

Som liberalist er det uforståelig at folk ikke får lov til å tjene egne penger, enten på fotball eller andre frivillige avtaler mellom den enkelte arbeidstaker og bedrifter. Det ville ha medført lavere offentlig utgifter ettersom støtteordningene ville ha blitt redusert. Det ville også ha ført til økt integrering. Det er tross alt en del som søker asyl som får bli i landet, selv om politikerne har vedtatt rimelig strenge vilkår.

Sjeik har i løpet av fem dager fått inn 4 700 kroner. I følge en artikkel på hjemmesidene fortsetter aksjonen slik at Onyeeikachi Prospericy kan leve rimelig normalt i byen som omtaler seg selv som verdens nordligste by.

En kinkig situasjon
Skribenten var imponert over innsamlingsaksjonen, og like oppgitt over systemet som nekter et menneske muligheten til å tjene penger. Derfor ble leder av Sjeik, Lars Aude Arnesen, kontaktet for en kort kommentar på aksjonen som supporterklubben har satt i gang.

–Dette er en kinkig situasjon, men jeg vil ikke kritisere lovverket ettersom det er slik det er. Innsamlingsaksjonen vil ikke være en varig løsning, men vi ønsker å hjelpe til slik at Prospa får litt lommepenger, sier Lars Aude Arnesen til Liberaleren.

Skribenten takker for et flott engasjement i et vanskelig land der alt skal være så komplisert som overhode mulig. Rett og slett fordi politikerne har vedtatt vanskelige regler som oppmuntrer til god fantasi for å gjøre livet lettest mulig for våre nye landsmenn som det populært blir sagt i festtaler.

Mest lest

Arrangementer