Ukategorisert

En vellykket aksjon

Skribenten har i dag hatt e-post korrespondanse med en av de mange som har deltatt på aksjonen ”Overgrow 2006”.

”Overgrow 2006” har vært en suksess for Norsk cannabisforum. Så langt har aksjonen blitt omtalt over hundre ganger i radio, på nettsted og i aviser i Norge. Det har blitt plantet cannabisfrø i mange byer i omtrent hele Norge. Formålet var oppmerksomhet. Det har initiativtakerne fått.

Formålet
Overgrow-aksjonens intensjon, var å sette en mislykket narkotikapolitikk på dagsorden, hvor politikerne og befolkningen ellers, oppfordres til å se nærmere på denne problemstillingen som har vært grunnlaget for en av våre mest opphetede debatter, skrives det på nettstedet for aksjonen.

Skribenten var spent på om personen som har deltatt i aksjonen er åpen om sitt syn på narkotika og cannabis.

–Tja. Mange vet jeg bruker dette med jevne mellomrom, men jeg har aldri frontet saken høyt i lokalsamfunnet. Det ligger dessverre så mange fordommer hos folk på dette temaet. Alle regner bruk av cannabis som misbruk av narkotika, noe som ikke stemmer med virkeligheten, skriver personen som ønsker å være anonym.

Ingen planter
Skribenten er i likhet med andre spent på om frøene som er satt ut blir til planter?

–Det er tvilsomt. Det har vært dårlig vær, men det er vanskelig å være helt sikker. Forhåpentligvis ja, men lite trolig ettersom de er plantet ganske langt nord, skriver han.

–Jeg ønsker i likhet med andre å få en politisk debatt rundt cannabislovverket. Jeg tror den pågående aksjonen vil sette i gang en debatt rundt dagens lovverk, legger han til.

Ikke kynisk, men fornuftig
Rogaland Avis skriver om aksjonen på lederplass. Det er typisk at avisen forsvarer forbudslinjen til tross for mange bevis for at denne linjen er mislykket, noe avisen klart og tydelig får frem i lederartikkelen. Tilhengerne av legalisering er ikke kynikere som ønsker en alminneliggjøring av sin egen ekstreme atferd, slik det blir påstått. Tvert imot.

I Canada ble det i 2002 sagt av politikerne at de internasjonale narkotikakonvensjonene er med hensyn til cannabis, et fullstendig irrasjonelt kontrollforsøk som ikke har noe med vitenskapelige eller helsemessige vurderinger å gjøre. Skribentene i Liberaleren kan ikke si det bedre. Derfor sitatet fra Canada.

For oss er dette en sak om frihet, men legalisering av narkotika gir også mange positive ringvirkninger som redusert kriminalitet, uansett om det er cannabis eller andre narkotiske stoffer som tillates. Liberaleren er som liberalister flest tilhengere av legalisering av narkotika.

For øvrig gratulerer vi Even Ganja Helland og alle andre med en vellykket aksjon, en aksjon som har gitt mye oppmerksomhet om saken. Vel blåst så langt!

Noen som har flere tips om aksjonen, skriv til solvik@liberaleren.no.

Tags:

Mest lest

Arrangementer