Ukategorisert

Redaktøren i flere kanaler

Redaktør Per Aage Pleym Christensens artikkel om LOs sommerpatrulje har i dag skapt debatt i flere kanaler.

En kortversjon av artikkelen var på trykk i Aftenposten. Han var i debatt i NRK programmene Her og Nå og Dagsnytt 18. I tillegg ble han i dag tidlig intervjuet av NRK P3.

Han møtte organisasjonsrådgiver i LO, Kristiane Solheim, til debatt. Hun mente sommerpatruljen var viktig i informasjonsarbeidet ovenfor unge arbeidstakere. Informasjonsbiten til LOs sommerpatrulje er en tvilsom affære, noe oppslaget i Aftenposten fra 5. juli i år er et godt bevis på. Der skjelte sommerpatruljen ut en stor del av aktørene i restaurantbransjen for brudd på lover og regler.

For liberalister er avtalefriheten viktig. Vi mener arbeidstakerne skal gjøre avtaler med bedriftene om lønn og arbeidsforhold. De som vil gjøre avanserte avtaler må ha rett til dette, men de som er fornøyd med muntlige eller enkle avtaler skal ha tillatelse hos staten og LOs sommerpatrulje til å inngå slike avtaler som LO hater som pesten. Avtaler mellom arbeidstaker og arbeidsgiver må være en del av et fritt arbeidsmarked. Myndighetene eller LO har ikke fasitsvaret på hvordan en avtale eller vilkårene i en avtale skal være.

Mest lest

Arrangementer