Ukategorisert

Skrekkhistorie

En skrekkhistorie fra det svenske sosialdemokratiet der Mickael på fire år må flytte fra tanten og til fosterfamilie på grunn av at tanten og hennes samboer er for gammel.

Det er den svenske avisen Expressen som bringer denne nyheten, en nyhet som sjokkerte skribenten.

Mickael har bodd over halve livet hos tanten og hennes samboer. Han har fått venner og glidd inn i lokalmiljøet på en god måte. Hans opprinnelige foreldre har et rusproblem. Derfor flyttet han hjemmefra tidlig.

I artikkelen fremkommer det ingen ulemper for tanten og samboeren, bortsett fra alderen som skribenten mener ikke bør være til hinder på noen måter. 50 år er ingen alder. Mange får egne barn når de er godt over 40 år. Rett og slett et sjokkoppslag fra sosialdemokratiske Sverige.

Det norske systemet minner mye om det svenske. Derfor tok Liberaleren kontakt med barnevernkonsulent, Karin Brynlund. Hun kunne roe skribenten ned noen hakk.

–Hver sak må vurderes spesielt. Det er umulig å sette en spesiell standard. Blir barnet ivaretatt på en god måte er alderen, som den svenske avisen trekker fram i oppslaget, ikke nok til å ta gutten ut av trygge forhold, sier Brynlund som legger til at hun ikke kjenner saken, og det er vanskelig å sette seg inn i den basert på et avisoppslag.

Skribenten må legge til at Liberaleren kun kjenner saken gjennom oppslaget i Expressen. Der blir tantens og samboerens alder trukket frem som argument for å plassere Mickael hos fosterfamilie, og det er sjokkerende for oss. Vi får et nytt bevis for at sosialdemokratiet griper inn i folks liv på uverdige måter.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer