Ukategorisert

Regjeringen sliter med homopolitikken

Dagsavisen forteller idag om en ung gutt som ble slått ned i Oslo fordi han er homofil. Heller ikke bekjempelse av hatkriminalitet klarer regjeringen å prioritere.

Efter 4 lange år med KrF i regjering var både liberale og homofile glade for at at kristenstempelet skulle luftes ut. Gleden ble raskt snudd til skuffelse.

Regjeringspartiene hadde gjort et for dårlig forarbeid, og dermed klarte man ikke engang å avklare spørsmålet om felles ekteskapslov i forbindelse med Soria Moria-forhandlingene.

Idag skriver Dagsavisen om en ung gutt som ble slått ned fordi han svarte ja på spørsmålet om seksuell legning fra to vilt fremmede. I utlandet kalles slike voldshandlinger mot homofile og lesbiske for «hatkriminalitet».

De nåværende regjeringspartiene lovet seg bort også på dette området før valget. Bekjempelse av hatkriminalitet skulle være en prioritert sak. Det ble det ikke. Og dét innrømmer Aps Gunn Karin Gjul.

Høyres André Dahl uttaler til Dagsavisen at vold mot etniske minoriteter behandles på en annen måte enn vold mot seksuelle minoriteter.

Kulturminister Trond Giske gjør det heller ikke enklere for regjeringen når han sommerflørter med KrF. Er han allerede lei av SV og SP? Arne Strand har for en gangs skyld noen gode kommentarer i Dagsavisen, til utspillet fra Giske.

Regjeringen har en unik mulighet til å gjøre noe med verdiliberale saker i denne fireårsperioden. Både fordi regjeringen har flertall i Stortinget, og fordi den i slike saker vil kunne få støtte av Venstre og deler av Høyre. KrF og FrP vil være helt isolerte med sine verdikonservative standpunkter.

Liberaleren har flere ganger tidligere omtalt hvilken nøkkelrolle KrF dessverre har for å skape ikke-sosialistisk flertall. KrF kan i økonomisk politikk plasseres på venstresiden, og i verdibasert politikk baseres på den konservative høyresiden.

Høyresiden har hittil hatt behov for KrF, selv om det smerter den verdiliberale delen av høyresiden. Jan Arild Snoen har bedt Høyre droppe KrF i fremtiden.

Dette er ikke første gang Ap forsøker seg med frierier overfor KrF. Hver gang har imidlertid Trond Giske og Karita Bekkemellem klart å torpedere snakket med politiske utspill eller forslag som provoserer KrF. Så om det er sommervarmen som nå har rammet Giske, eller om det er en prøveballong han er funnet verdig til å slippe opp, er ikke godt å si. Den bør ihvertfall skytes ned snarest.

KrF har sittet med regjeringsmakt i nesten 7 år, og fått prege verdispørsmål i politikken direkte. Det holder. For en god stund.

Mest lest

Arrangementer