Ukategorisert

Pokerspillere fikk besøk

–Det er utrolig at politiet bruker ressurser på pokerlag, sier spilleren Liberaleren har pratet med i dag. Han vil være anonym, men påpeker at han og hans lag i fremtiden må være forsiktig med hvor åpen de kan være om aktiviteten.

Det var natt til torsdag at et pokerlag i Haugesund fikk besøk av politiet. Gjengen var i gang med spillet da politiet ankom huset. 12 000 kroner ble beslaglagt, og laget blir sannsynligvis anmeldt selv om etterforskningen pågår, skriver Haugesund Avis.

Poker er ulovlig
Liberaleren vil avvikle lotteriloven. Dermed løyveordningen for lag, foreninger, organisasjoner, bedrifter og privatpersoner. Eiendomsretten til egen eiendom og egne penger er svært viktig for oss. I tillegg oppmuntrer dagens lovverk til illegal omsetning, blant annet i private pokerlag som tilfellet var i Haugesund natt til torsdag. Sannsynligvis har politiet kun tatt ett av mange lag som driver med poker.

Poker blir av staten regner som lotteri som krever en særskilt tillatelse fra myndighetene. Norske myndigheter vil per i dag ikke gi ut tillatelser for å avholde pokerspill i Norge, i følge et informasjonsskriv fra Lotteri- og stiftelsestilsynet.

–Vi vet at dette er ulovlig, men vi føler oss ikke som forbrytere. Vi spiller med egne penger og på egen eiendom. Politiet bør prioritere forbrytelser, sier spilleren vi snakket med.

Hans definisjon på forbrytelser ligner ikke veldig på det Liberaleren vil definere som forbrytelser. Denne pokerspilleren er liberal, men han er ingen liberalist.

En sosial sammenkomst
For mange er spill om penger en viktig del av fritiden, viktig for et rikt og spennende liv.

–Vi har pokerlag som en del av en sosialkveld med mat, vin og gode venner. Vi har dette noen få ganger i måneden, og spiller om småpenger, fra 300 til 500 kroner hver per kveld. Det er variasjon på antall spillere i laget, men vi har vært 16 stykker på det meste, sier spilleren som på grunn av lovverket ønsker å forbli anonym.

Pokerlaget Liberaleren har snakket med, er bare et eksempel på det vi har kalt for svart omsetning på grunn av unødvendige forbud. Politikerne får ikke bort gambling med et forbud, men spillerne driver aktiviteten i det skjulte fordi pokerlagene ikke vil ha besøk av politiet med de ulempene et besøk fører med seg. Det er utrolig at et stort flertall av politikerne ikke innser at dette virker ulogisk, på grensen til det mange liberalister vil kalle for galskap.

Skribenten var spent på om det blir en ny pokerkveld, selv om politiet har tatt et pokerlag i Haugesund?

–Vi skal spille på lørdag igjen, sier spilleren som gleder seg til et nytt møte med venner der det blir mat, drikke og poker.

Tags:

Mest lest

Arrangementer