Ukategorisert

Ulovlig med konkurranser

Lotteritilsynet mener TV2 gjennom Sonen og TV Norge gjennom Mess-TV bryter lotteriloven. Dermed fortsetter staten sin linje med å redigere redaksjonelt innhold i fjernsynskanalene.

Lotteritilsynet reagerer på seerkonkurransene der kanalene tjener penger på sms-konkurranser, noe som ikke er tillatt, melder P4.

–Dersom konkurransene fortsetter vil kanalene bli anmeldt til politiet eller bli ilagt bøter, sier informasjonssjef i Lotteritilsynet, Rune Timberlid.

Det er kanskje på tide å minne staten gjennom Lotteritilsynet på at folk ser på programmene frivillig og deltar i konkurransene frivillig. Alt er basert på frivillighet. Lotteritilsynets inngrep er et overgrep mot frivilligheten, noe som dessverre er i tråd med lotteriloven.

Dette er bare et eksempel på at staten redigerer programinnholdet i fjernsynskanalene i Norge. Dette er nok et bevis på hvordan staten gjennom lovverket reduserer eiendomsretten. Det bør være en soleklar frihet at kanalene får bestemme over egen drift, også hvilke konkurranser seerne kan delta på. Lotteritilsynets inngrep er latterlig og et grusomt overgrep mot den private eiendomsretten.

Tags:

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Johan
Johan
15 years ago

Det merkelige er at staten kan drive lotteri i beste sendetid på statskanalen flere ganger i uken, med millionpremier. De kan også reklamere opp, ned og i mente for disse spillene, men det er jo den norske stat…. Likhet for loven!!

Chris Joy
Chris Joy
15 years ago

>Likhet for loven!! Den eneste måte å oppnå dette er ved å fjerne samtlige lover som begrenser menneskelig aktivitet som ikke rammer noen med tvang eller skade. Eksempelivs må enhvert individ ha rett til å sørge for sin egen polititjeneste, ved enten selv å sørge for denne eller ved fritt å velge hvem som skal få oppdraget. Samme sak gjelder rettsvesenet og forsvar imot ytre fiender. Alt dette er svært godt ivaratatt i mitt system. Der vil det sannsyneligvis finnes svært mange sikkerhetsbedrifter og rettegangsbedrifter. Rettegangsbedriftene forhandler på vegne av sine kunder når kundene er i konflikt med andre mennesker.… Read more »

Fra arkivet