Ukategorisert

Ulovlig med konkurranser

Lotteritilsynet mener TV2 gjennom Sonen og TV Norge gjennom Mess-TV bryter lotteriloven. Dermed fortsetter staten sin linje med å redigere redaksjonelt innhold i fjernsynskanalene.

Lotteritilsynet reagerer på seerkonkurransene der kanalene tjener penger på sms-konkurranser, noe som ikke er tillatt, melder P4.

–Dersom konkurransene fortsetter vil kanalene bli anmeldt til politiet eller bli ilagt bøter, sier informasjonssjef i Lotteritilsynet, Rune Timberlid.

Det er kanskje på tide å minne staten gjennom Lotteritilsynet på at folk ser på programmene frivillig og deltar i konkurransene frivillig. Alt er basert på frivillighet. Lotteritilsynets inngrep er et overgrep mot frivilligheten, noe som dessverre er i tråd med lotteriloven.

Dette er bare et eksempel på at staten redigerer programinnholdet i fjernsynskanalene i Norge. Dette er nok et bevis på hvordan staten gjennom lovverket reduserer eiendomsretten. Det bør være en soleklar frihet at kanalene får bestemme over egen drift, også hvilke konkurranser seerne kan delta på. Lotteritilsynets inngrep er latterlig og et grusomt overgrep mot den private eiendomsretten.

Tags:

Mest lest

Arrangementer