Ukategorisert

Italia avvikler spillmonopolet

–Jeg håper virkelig norske politikere ser hva som skjer i Europa. Dersom Trond Giske gjør som italienerne, kan han sikre seg store tilskudd til kultur og idrett på budsjettet sitt fremover. Det blir egentlig på samme måten som konsesjonsavgiften TV 2, P4 og Kanal24 betaler, sier Morten Petersen, som leder den norske virksomheten til Betway.com.

Fra og med neste år er spillmonopolet i Italia fjernet. Ved å slippe til spillselskapene, sikrer den italienske stat seg milliardinntekter, samtidig som den beholder kontrollen over spillmarkedet.

Det var før helgen det ble klart at Italia foreslår å fjerne monopolet på spill, og åpne opp for private spillselskaper. Lovforslaget innebærer at spillselskap som ønsker å drive i det italienske markedet betaler en lisensavgift på ca 1,6 millioner kroner (€ 200.000), samt tre prosent av omsetningen sin til statskassen. I tillegg kreves det godkjennelse av den italienske tilsynsmyndigheten AAMS.

Nå er ikke Liberaleren tilhengere av strenge regler på spill, konsesjoner og dermed heller ikke lisensavgiften. Likevel er det godt å registrere at det finnes politikere som har tro på noe annet enn en forbudslinje som Trond Giske har frontet dersom Norge ikke vinner saken om gevinstautomatene i EFTA-domstolen.

Liberaleren har et litt annerledes utgangspunkt enn det Morten Petersen har, men hans innspill er utvilsomt interessant. Kan Italia, bør også Norge kunne gjøre det samme.

Tags:

8 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
coz
coz
15 years ago

«Det er
for jævli’ at bortimot den altomfattende majoritet
bruker en stor del av livet på noe så tøvet som
idrett, og særlig fotball.» -Chris Joy

hm, du var kanskje ikke så særlig god du Chris? 😛

Magne
Magne
15 years ago

Det er oppsiktsvekkende at en selverklært superliberalist (noe som det neppe er noe som heter) vil bry seg om folk spiller fotball, driver idrett eller hvem de har sex med.
Enig med Liberaleren. Hva folk gjør med eget liv har ingen noe med. Solvik skriver det på en god måte. Nesten utrolig at han diskuterer dette med leketøyet joy.

Magne
Magne
15 years ago

Leke joy:
Du har utfordret dette gjennom ord, gjennom å være negativ til alle som driver idrett slik du også har utfordret homofile gjennom et lite liberalt ordforråd. Veldig lite liberalt.
Staten bør kutte alle støtteordninger slik at du sulter i hjel.

Magne
Magne
15 years ago

Det finnes ikke noe liberal i ditt språkbruk om homofile. Du er på linje med nazister og ingen vil kalle denne gruppen for liberal.

coz
coz
15 years ago

>hm, du var kanskje ikke så særlig god du Chris? 😛

«Dette er en typisk følelsesladet Megga-insinuasjon.
Den forsøker å antyde at min motstand imot idrett/fotball
ikke er intellektuelt motivert, men av min
manglende dyktighet.»

jaha.. siden du unnlater å svare anser jeg påstanden min for å være korrekt, da den som tier samtykker.

flere idretter/sysler du slet med som barn? :\

Fra arkivet

 • En inni hampen stor feilEn inni hampen stor feil
  Føleri, antagelser, skråsikkerhet og dogmatisme - kan det være politikerne ikke alltid baserer beslutningene sine på kunnskap?
 • Bærekraftsmålene – rett til gratis helsestell?Bærekraftsmålene – rett til gratis helsestell?
  Bærekraftsmålene har vært omstridt i samfunnsdebatten. Hva er disse målene? Bør all form for fattigdom avskaffes? Hva med sult? Og hvordan er dette med helsetjenester? Første del i en artikkelserie på fire om FNs bærekraftsmål.
 • Jeg er motstander av demokratietJeg er motstander av demokratiet
  Demokrati er en ineffektiv og umoralsk styreform.
 • På tide å stanse trosstøtten?På tide å stanse trosstøtten?
  Når Staten skal støtte alle, må den også velge hva som er innenfor og utenfor. Det er ikke uproblematisk.
 • 26 år med EU26 år med EU
  I november 1993 tok Maastricht-avtalen effekt og EU ble grunnlagt. Avtalen la til rette felles regler for økonomiene i Vest-Europa med en felles valuta.
 • Subsidiert er ikke frittSubsidiert er ikke fritt
  Det er naivt å tro at subsidiert kunst ikke er politisk styrt. Kunstnere laller seg inn i en følelse av selvstendighet, men er kjøpt og betalt av staten.
 • Bærekraftsmålene – er det så ille med ulikhet?Bærekraftsmålene – er det så ille med ulikhet?
  Økonomisk vekst, sysselsetting, industrialisering, innovasjon og bosetning er del av bærekraftsmålene. Hva betyr det? Og hva med ulikhet og barnearbeide? Del 3 i en artikkelserie på fire om bærekraftsmålene.