Ukategorisert

Italia avvikler spillmonopolet

–Jeg håper virkelig norske politikere ser hva som skjer i Europa. Dersom Trond Giske gjør som italienerne, kan han sikre seg store tilskudd til kultur og idrett på budsjettet sitt fremover. Det blir egentlig på samme måten som konsesjonsavgiften TV 2, P4 og Kanal24 betaler, sier Morten Petersen, som leder den norske virksomheten til Betway.com.

Fra og med neste år er spillmonopolet i Italia fjernet. Ved å slippe til spillselskapene, sikrer den italienske stat seg milliardinntekter, samtidig som den beholder kontrollen over spillmarkedet.

Det var før helgen det ble klart at Italia foreslår å fjerne monopolet på spill, og åpne opp for private spillselskaper. Lovforslaget innebærer at spillselskap som ønsker å drive i det italienske markedet betaler en lisensavgift på ca 1,6 millioner kroner (€ 200.000), samt tre prosent av omsetningen sin til statskassen. I tillegg kreves det godkjennelse av den italienske tilsynsmyndigheten AAMS.

Nå er ikke Liberaleren tilhengere av strenge regler på spill, konsesjoner og dermed heller ikke lisensavgiften. Likevel er det godt å registrere at det finnes politikere som har tro på noe annet enn en forbudslinje som Trond Giske har frontet dersom Norge ikke vinner saken om gevinstautomatene i EFTA-domstolen.

Liberaleren har et litt annerledes utgangspunkt enn det Morten Petersen har, men hans innspill er utvilsomt interessant. Kan Italia, bør også Norge kunne gjøre det samme.

Tags:

Mest lest

Arrangementer