Ukategorisert

Et forsvar for frivillige avtaler

Oslo er verst, har sommerpatruljen bestemt.

Liberaleren har skrevet om og deltatt i debatter om LOs sommerpatrulje i år. Vi gjør dette fordi vi forsvarer frivillige avtaler. Vi mener arbeidstakerne skal gjøre avtaler med bedriftene om lønn og arbeidsforhold. De som vil gjøre avanserte avtaler må ha rett til dette, men de som er fornøyd med muntlige eller enkle avtaler skal ha tillatelse hos staten og LOs sommerpatrulje til å inngå slike avtaler. Avtaler mellom arbeidstaker og arbeidsgiver må være en del av et fritt arbeidsmarked. Myndighetene eller LO har ikke fasitsvaret på hvordan en avtale eller vilkårene i en avtale skal være.

Sommerpatruljen kommer med sin sedvanlige oppsummering i NRK. Fagforeningens rekruttkorps mener arbeidsvilkårene for sommervikarer og deltidsansatte på restauranter og hoteller i Oslo er blant de verste i Norge.

Hvis unge arbeidstakere ikke skal få frihet, en rett og en plikt til å forhandle fram en arbeidsavtale for seg selv, der de spiller på de momentene som gjør at bedriftene foretrekker unge arbeidstakere, vil de bli utkonkurrert av arbeidsmarkedet. Sommerpatruljen kan gjøre unge arbeidstakere en bjørnetjeneste med å fremme alle kravene. Noe å tenke på for unge arbeidstakere som vil tjene litt ekstra penger og få viktig erfaring fra arbeidslivet gjennom en sommerjobb.

5 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Magne
Magne
15 years ago

Et lite råd til Liberaleren.
Spor opp signaturen joy. Det hadde vært gøy å vite hvem det var, om hans omgivelser likte at han prøver å ødelegge for et liberalt Norge. Fullt navn og gjerne partitilhørighet. Han er en del av samfunnet….selv om han i kommentarene stiller seg helt utenfor.
Håper Liberaleren gjør dette. Det hadde vært en god sak krydret med noen av hans sitater.
Plikt ja ….til en form for avtale med arbeidsgiveren på samme måte som arbeidsgiveren har en plikt å holde avtalen med arbeidstakeren.

Pleym
Editor
15 years ago

Vi har forsøkt, ja. Vi har også bedt ham moderere språkbruken noe. Men han klarer å spre sin infantilitet også uten å bruke de verste banneordene.

Kanskje går han lei tilslutt. Mulig han sitter på en holme og har lite annet å ta seg til.

Manglende sosial intelligens begrenser jo sosial omgang av den fysiske sorten. Da er nettet greit å ty til. Han er som den enerverende festdeltageren eller naboen du aldri blir kvitt – og som aldri tar et hint.

Noen er nå engang slik.

Hårek
15 years ago

Nettop slike ting er årsaken til at politisk.no ikke har åpnet for kommentarer. Det er for mange asosiale kverulanter «der ute»…

Magne
Magne
15 years ago

Ja leke joy. Du er en KJEMPE ressurs. Du tør ikke bruke navnet ditt, du bruker fake ip, du sier du ikke bor i Norge, noe jeg tviler på uten å ha noen former for bevis. Troverdigheten din er lik null.
Leke joy, leke joy, leke jou.
Liberaleren bør kanskje vurdere å kutte kommentarene på artiklene. Kanskje etablere et forum istedenfor? Jeg er liberalist. Jeg føler jeg kjenner ideologien godt selv om jeg hele tiden forandrer syn, utvikler meg. Min liberalisme er ikke den samme som leke joy står for. Han er antiliberal og sannsynligvis en falsk jævel.

coz
coz
15 years ago

det må da vel være innlysende for deg?

på fotballøkka vel! ;D haha

Fra arkivet