Ukategorisert

Et forsvar for frivillige avtaler

Oslo er verst, har sommerpatruljen bestemt.

Liberaleren har skrevet om og deltatt i debatter om LOs sommerpatrulje i år. Vi gjør dette fordi vi forsvarer frivillige avtaler. Vi mener arbeidstakerne skal gjøre avtaler med bedriftene om lønn og arbeidsforhold. De som vil gjøre avanserte avtaler må ha rett til dette, men de som er fornøyd med muntlige eller enkle avtaler skal ha tillatelse hos staten og LOs sommerpatrulje til å inngå slike avtaler. Avtaler mellom arbeidstaker og arbeidsgiver må være en del av et fritt arbeidsmarked. Myndighetene eller LO har ikke fasitsvaret på hvordan en avtale eller vilkårene i en avtale skal være.

Sommerpatruljen kommer med sin sedvanlige oppsummering i NRK. Fagforeningens rekruttkorps mener arbeidsvilkårene for sommervikarer og deltidsansatte på restauranter og hoteller i Oslo er blant de verste i Norge.

Hvis unge arbeidstakere ikke skal få frihet, en rett og en plikt til å forhandle fram en arbeidsavtale for seg selv, der de spiller på de momentene som gjør at bedriftene foretrekker unge arbeidstakere, vil de bli utkonkurrert av arbeidsmarkedet. Sommerpatruljen kan gjøre unge arbeidstakere en bjørnetjeneste med å fremme alle kravene. Noe å tenke på for unge arbeidstakere som vil tjene litt ekstra penger og få viktig erfaring fra arbeidslivet gjennom en sommerjobb.

Mest lest

Arrangementer