Ukategorisert

Lov å diskriminere?

Hvis bedrifter får lov til å diskriminere røykere gjennom å ikke ansatte folk som røyker, må det også være lov å gjøre det samme med de som spiser sjokolade. Det kan etter hvert bli lov til å diskriminere.

Liberaleren er tilhenger av retten til å diskriminere, uten at vi anbefaler dette. Vi er for full eiendomsrett, og en konsekvens av dette er at bedrifter blant annet får bestemme hvem de vil ansette og hvem de vil ha som kunder.

Det er Jyllands-Posten som kommer med en historie om at en virksomhet i Europa har rett til å avvise jobbsøkere som røyker.

En virkelig seier for eiendomsretten hvis dette blir praksis, også i land utenfor EU og i andre saker. Ikke alle diskrimineringer er like positive, men Liberaleren forsvarer retten til å bestemme fullt og helt på egen eiendom.

Mest lest

Arrangementer