Ukategorisert

Mobber homofile

–Det kan vurderes om homofile er psykisk egnet til å være donorer. Hovedmotivasjonen til en donor må være at en ønsker å hjelpe andre, ikke at en for eksempel donerer sæd for å spre sin egen genetikk, sier laboratoriesjef Peter Fedorcsak hos sædbanken ved Rikshospitalet i Oslo til Dagsavisen.

Peter Fedorcsak kan ha rett i at det muligens finnes homofile som ikke er psykisk egnet til å være donor, men det er et overtramp å ta alle under samme kam. Ikke alle heterofile er psykisk egnet, men det betyr ikke at sædbanken vil, kan eller bør nekte heterofile å være sædgivere. Gruppetenkingen er dessverre fortsatt rådende, istedenfor å vurdere hvert enkelt individ, helt uavhengig av seksuell legning.

Det norske regelverket utelukker ikke homofile. Det bør heller ikke laboratoriesjefen ved Rikshospitalet gjøre.

Dessverre finnes det land der homofile blir avvist. Danmark er et eksempel, uten at det bør være et foregangsland for Norge på dette området.

Ved Norges andre nasjonale sædbank i Haugesund ser de annerledes på denne saken enn det som blir gjort i Oslo.

–Vi ønsker oss et snitt av mannligheten i Norge. Noen av dem er homofile, så det hadde bare vært fint, mener driftsansvarlig ved sædbanken, Eva Bakke i følge VG.

Liberaleren er opptatt av denne saken fordi sædbankene er skattefinansiert. Homofile borgere er like viktige og like gode skatteytere som heterofile borgere. Alternativet er å forby homofile, noe vi overhode ikke støtter. Private sædbanker må utforme egen politikk slik de vil, uten at vi kan kreve noe som helst. Det blir annerledes med offentlige institusjoner som er skattefinansiert.

Dersom Peter Fedorcsak fortsatt står på sitt syn, bør han fratre sin stilling. Alternativet er sparken, noe Rikshospitalet bør ta et initiativ til.

Mest lest

Arrangementer