Ukategorisert

En rask avklaring

Liberaleren takker Helse- og omsorgsdepartementet for en rask avklaring, og det gjør godt for et liberalt hjerte at Rikshospitalet skal behandle homofile på lik linje med andre donorer.

Dagsavisen trykker avklaringen fra departementet. I tillegg har laboratoriesjef Peter Fedorcsak hos sædbanken ved Rikshospitalet beklager sine uttalelser ovenfor Jon Reidar Øyan som er leder i Landsforeningen for lesbisk og homofil frigjøring.

Skribenten må innrømme at inntrykket i går var at Peter Fedorcsak var en homofob. I dag har saken fått en annen vinkling, både på grunn av avklaringen fra Helse- og omsorgsdepartementet, men også på grunn av unnskyldningen som Peter Fedorcsak har gitt til de homofile.

Regjeringen har et ansvar å sørge for en homopolitikk der homofile og lesbiske blir behandlet helt likeverdig med heterofile. Soria Moria erklæringen inneholder flere flotte punkt. Dessverre sliter regjeringen i homopolitikken. Så lenge politikerne ikke får til en lovmessig likebehandling, vil vi fortsatt oppleve mer eller mindre homofobiske innlegg i samfunnsdebatten.

5 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Eivind Knudsen
Eivind Knudsen
15 years ago

De siste tre artiklene deres bekrefter en mistanke jeg har hatt lenge, nemlig at liberalister er noen holdningsløse postmodernister med begge pailabbene plantet i tomme luften. I antidirigismens og toleransens navn vil dere ikke ta noe standpunkt til diskriminering som sådan, men sier at dette skal være opp til den enkelte private bedriftseier. Men offentlige, skattefinansierte bedrifter derimot, må pent la være å diskriminere. Men det er bare det, at dere ikke vil ha noen offentlig virksomhet over hodet. Alt skal privatiseres! Til og med domstolene vil dere forgripe dere på, jfr. det som stod i grunnlovsartiklene (som var svært… Read more »

Philippe
Philippe
15 years ago

Må bare si at jeg har aldri kommet over like mye sprøyt som dere har på sidene deres før nå. Voksne folk må vel ha annet og fylle dagene sine med? Fikk meg en god latter da, selv om det kanskje ikke er det underliggende poenget med deres meninger/teorier.

Pleym
Editor
15 years ago

«Til og med domstolene vil dere forgripe dere på, jfr. det som stod i grunnlovsartiklene (som var svært gode) om at maktfordelingsprinsippet skulle burde oppheves.»

Jeg takker for rosen, Eivind, men noe må du ha misforstått. Maktfordelingsprinsippet i Grunnloven er allerede opphevet, pga. parlamentarismen. Regjeringen lever fullstendig på Stortingets nåde.

Liberalister vil ha maktfordelingsprinsippet tilbake i norsk politikk.

Eivind Knudsen
Eivind Knudsen
15 years ago

All ære til deres kamp for den private eiendomsrett. Jeg har da heller ingenting imot at folk går barbeint i skogen og spiser røtter, men dersom det ikke er røtter, men brød de vil ha, må noen finansiere det brødet, og det vil ikke jeg gjøre i alle fall. Jeg mener faktisk at arbeidet har en egenverdi; det er faktisk en god følelse å kunne gjøre nytte for seg her i livet, på sitt lille vis. Mitt angrep på Øyan og hans korryfeer var kanskje noe tendensiøst, men jeg har liten sans for mennesker som vil «avsløre» andre menneskers legning,… Read more »

Fra arkivet