Ukategorisert

En rask avklaring

Liberaleren takker Helse- og omsorgsdepartementet for en rask avklaring, og det gjør godt for et liberalt hjerte at Rikshospitalet skal behandle homofile på lik linje med andre donorer.

Dagsavisen trykker avklaringen fra departementet. I tillegg har laboratoriesjef Peter Fedorcsak hos sædbanken ved Rikshospitalet beklager sine uttalelser ovenfor Jon Reidar Øyan som er leder i Landsforeningen for lesbisk og homofil frigjøring.

Skribenten må innrømme at inntrykket i går var at Peter Fedorcsak var en homofob. I dag har saken fått en annen vinkling, både på grunn av avklaringen fra Helse- og omsorgsdepartementet, men også på grunn av unnskyldningen som Peter Fedorcsak har gitt til de homofile.

Regjeringen har et ansvar å sørge for en homopolitikk der homofile og lesbiske blir behandlet helt likeverdig med heterofile. Soria Moria erklæringen inneholder flere flotte punkt. Dessverre sliter regjeringen i homopolitikken. Så lenge politikerne ikke får til en lovmessig likebehandling, vil vi fortsatt oppleve mer eller mindre homofobiske innlegg i samfunnsdebatten.

Mest lest

Arrangementer