Ukategorisert

Applauderer automatforbudet

–Automatforbudet er strålende nyheter for Norgesautomaten.com. Mange av dagens automatspillere vil finne veien til spill på internett. Vi satser på å få 30.000 spillere og omsette for 500 millioner innen utgangen av 2008, sier daglig leder i Norgesautomaten.com, Morten Klein.

Liberaleren har vært i kontakt med Norgesautomaten.com etter at kulturminister Trond Giske annonserte sitt automatforbud fra 1. juli 2007. Det er kun glede å spore, helt i tråd med det Liberaleren har skrevet tidligere.

Norgesautomaten.com har hatt en strålende start siden lanseringen 13. juni i år. Omsetningen har vært på 10 millioner de to første månedene. Dette til tross for at formålene bare så vidt er i startfasen.

–Innen utgangen av 2006 er målet å nå en omsetning på godt over 100 millioner. Foreninger og lag som samarbeider med Norgesautomaten.com kan se fram mot gode bidrag til driften, forteller Klein til Liberaleren.

Når automatforbudet trår i kraft vil vi oppleve en storm av spillere til internett. Norgesautomaten.com er et av selskapene som posisjonere seg for å få flest mulig av disse spillerne.

–Det faktum at Norgesautomaten.com gir av overskuddet tilbake til norske lag og foreninger vil gjøre at mange av spillerne vil velge oss, sier Morten Klein.

Han tilbakeviser med dette påstander fra ulike hold der det hevdes at internettspill ikke gir penger tilbake til norske formål.

–Det er også feil at det kun er norske, unge ressurssterke menn som spiller på internett. Vi har 25 prosent kvinner blant våre spillere per i dag, forteller Klein.

Om litt under ett år skal Norge bli automatfri, i følge planene til Trond Giske. Til glede for de som er på internett allerede i dag.

–Det blir full stopp, alle automattillatelser utgår, og ingen vil bli forlenget, sier kulturministeren til VG.

Noen politikere vil aldri lære. Trond Giske er lite lærevillig, selv om han helt sikkert drømmer om store summer til Norsk Tipping som blir utkonkurrert av private aktører. Lite klokt og forbudstanken er dessverre i tråd med sosialdemokratiske tradisjoner.

Tags:

3 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Børge Svanstrøm Amundsen
15 years ago

Enfoldighetsminister Trond «Titten Tei» Giske – mannen som påberoper seg å ha «gjort mest» (fremmet flest forslag) av ministrene, burde kanskje vurdere virkeligheten som element å ta hensyn til før han strør om seg med flere forbud og forslag? Mon tro hvilke forbud han ønsker å innføre når han skjønner at han er nettspillselskapenes beste venn? Forbud mot utenlandsbetaling? Forbud mot internett? Mannen er en eneste stor vits.

Per
Per
15 years ago

Så kan man overføre pengene via Paypal eller Neteller, og dermed kan man likevel spille så mye man vil. Vitsen fortsetter…

Fra arkivet

 • Jeg tok en million fra de fattigeJeg tok en million fra de fattige
  Gjennom å låne og investere er det mulig å tjene gode penger, på bekostning av fellesskapet.
 • Tenk om det ikke fantes noen landTenk om det ikke fantes noen land
  Det er ikke så mange år vi har trengt pass for å krysse landegrenser.
 • Med en klype saltMed en klype salt
  Hva måler man egentlig når man måler fattigdom på den måten som gjøres i Norge?
 • DødsstraffDødsstraff
  Den mest fundamentale straffemetode blir stadig mindre brukt. Hvorfor er dødsstraff galt?
 • Du og jeg husker feilDu og jeg husker feil
  Vi kan ikke stole på våre minner. Det skaper problemer og fører til konflikter.
 • En inni hampen stor feilEn inni hampen stor feil
  Føleri, antagelser, skråsikkerhet og dogmatisme - kan det være politikerne ikke alltid baserer beslutningene sine på kunnskap?
 • Bærekraftsmålene – er det så ille med ulikhet?Bærekraftsmålene – er det så ille med ulikhet?
  Økonomisk vekst, sysselsetting, industrialisering, innovasjon og bosetning er del av bærekraftsmålene. Hva betyr det? Og hva med ulikhet og barnearbeide? Del 3 i en artikkelserie på fire om bærekraftsmålene.