Ukategorisert

Kommunist-China river kirker

og arresterer dem som protesterer. Vårt Land forteller idag at journalisten Zan Aizong ble arrestert for å skrive om rivningen av en protestantisk kirke i verdens største kommuniststat. Samtidig ble 50 andre arrestert. De protesterte mot rivningen.

Først skrev journalisten på selveste Olsok om hvordan myndighetene rev en kirke. Så ble han truet – og skrev om dét også. Da ble han arrestert. Flere av de som demonstrerte mot rivningen er fortsatt arrestert.

Norske myndigheter skryter av å ha en dialog med kinesiske myndigheter, om menneskerettigheter. Som kjent er retten til fritt å utøve en religion – eller å ikke gjøre det, en av de sentrale rettighetene som følger av menneskets rett til individuell frihet.

I kommunist-China er det lov å tjene penger, men ikke å utøve sin trosfrihet. Dermed kan man heller ikke utøve sin ytringsfrihet. Slike friheter er for farlige for kommunistregjeringen. Tillater man slikt, kan fort kravene om reell politisk innflydelse, avskaffelse av etpartidiktaturet (og lignende krav) dukke opp. Kommunistpartiet gir folk muligheten til å tjene penger, og forbedre sin levestandard. Og satser på at dette skal kvele alle rop om å fjerne partiets monopol på makten.

Kommunistene i China river ikke bare protestantiske kirker. De blander seg også inn i Den katolske kirkens indre liv, ved å utnevnte partipolitisk akseptable biskoper, tross protester fra Vatikanet.

I tillegg forfølges Falun Gong-bevegelsen. Som kommunistdiktaturet betrakter som en politisk bevegelse. Derfor overser de protester mot arrestasjon og tortur av Falun Gong-medlemmer. Det er også hevdet at fanger frarøves organer, som så selges på det åpne markedet.

Kanskje Gahr Støre bør gi sine dialogrepresentanter nye instrukser før neste møte med China?

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer