Ukategorisert

NRK viser Moore

Søndag kveld viser NRK1 Fahrenheit 9/11, Michael Moores film om George W. Bush, hans regjering og USAs utenrikspolitikk.

Det er viktig med et balansert syn på den amerikanske presidenten, noe Michael Moore ikke har, i hvert fall ikke i denne filmen. Derfor anbefaler Liberaleren artikkelen Film som politisk propaganda – Michael Moores Fahrenheit 9/11 , en artikkel som Jan Arild Snoen har skrevet.

Snoen legger ikke skjul på at artikkelen ikke er en filmanmeldelse, men en kommentar til noen av Moores viktigste påstander, grovt sett i samme rekkefølge som filmen viser dem. De direkte feilene og manipulasjonene er nummerert i artikkelen. Det er mange andre, men artikkelen presenteres noen av de viktigste og en del mindre viktige som illustrerer Moores stil. Noen vil sikkert mene at en del av dette er småting, men totaliteten av mange småting som alle peker i samme retning, eller viser forakt for alminnelig etterrettelighet, kan man ikke overse. Det er også verdt å merke seg at Moore insisterer på at det ikke finnes en eneste faktisk feil i hele filmen.

Liberaleren er ikke tilhenger av politikken til George W. Bush, men det er viktig å fremstille han så riktig som overhode mulig. Det klarer ikke Michael Moore på en troverdig måte. Derfor anbefaler vi artikkelen til Jan Arild Snoen for alle som ser søndagens film på NRK1

Mest lest

Arrangementer