Ukategorisert

Spørsmål og svar om tv-lisensen

Liberaleren får en god del spørsmål fra leserne om tv-lisensen, der den neste betalingsfristen er 1. september. Denne artikkelen besvarer mange av spørsmålene fra Liberalerens lesere.

En oppklarende artikkel finner du på VG.no. Med Dine Penger som kilde går VG Nett igjennom en rekke problemstillinger for de som ønsker å nekte å betale tv-lisensen. Dersom du har en fjernsynsmottaker registrert på deg selv, er det vanskelig å slippe unna denne skatten som politikerne har pålagt befolkningen. Liberaleren anbefaler artikkelen på VG.no.

Liberaleren er imot en statlig vedtatt tv-lisens. Vi mener det ikke er en statlig oppgave å drive TV eller radio. I tillegg er tilbudet så godt i dag, at mange betaler lisensen uten å benytte tilbudene til NRK i særlig grad. Det er urettferdig, uansett hvilket politisk ståsted en har.

Liberaleren har opp igjennom årene hatt mange artikler om lisensen, men den siste var på trykk 31. august 2005. Der spurte vi, betalt NRK-lisensen?

Flere av de politiske partiene på ikke sosialistisk side ønsker endringer av både lisensen og NRK. De ulike variantene spriker litt, men tiden er overmoden for politiske endringer. Liberaleren utfordrer Fremskrittspartiet, Høyre og Venstre slik at denne skatten blir avviklet i den neste stortingsperioden.

Mest lest

Arrangementer