Ukategorisert

Flere spiller via internett

Stadig flere bruker internett til spill. Spesielt poker styrker sin stilling på internett.

Denne innrømmelsen kommer fra myndighetene, gjennom Lotteritilsynet.

Det er Opinion som gjennomfører målinger fire ganger i året. Tallene for juni er klare. Ca 245 000 voksne personer bruker internett til spill, først og fremst gjennom utenlandske selskap.

Målingen viser at tallene øker dramatisk. Derfor er det overraskende at politikerne fortsatt foreslår strengere regler for pengespill. Strengere regler betyr at omsetningen flyttes til utenlandske selskap der politikerne har liten eller ingen kontroll.

Det blir spennende å se tallene for de neste målingene. Trond Giske gjennomførte i sommer seddelforbud på utbetalingsautomatene. Ikke et sjakktrekk dersom han frykter spill hos utenlandske selskap via internett.

Liberaleren er for at folk får bruke pengene slik de vil. Vi ønsker et fritt marked på spill, der aktørene konkurrerer om spillerne. Vi ønsker et marked med like konkurransevilkår, noe dagens restriktive linje setter en stopper for ettersom utenlandske selskap ikke får konsesjon for å drive spill i Norge.

Tags:

5 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
coz
coz
15 years ago

skal ikke se bort fra at Giske ser på spilletallene som hyggelig lesing. Automatspillingen har gått ned, og fra hans vinkel ser han nok på det som en seier. Statistikk forteller det du ber den om.

Børge Svanstrøm Amundsen
15 years ago

Det Giske egentlig gjør er å utradere egen makt og innflytelse. De eneste virkemidler han sitter igjen med er statlige informasjonskampanjer og generelle formaninger.

Børge Svanstrøm Amundsen
15 years ago

Giske er nok blind for konsekvensene av det han holder på med – noen annen forklaring må jo bety at han bevisst motarbeider seg selv…

Andreas
Andreas
15 years ago

Det med pengespill er en vanskelig sak. Hvor mye frihet skal man egentlig ha, og hvor mye kontroll kan staten ha over individer?

Poenget med seddelforbud var jo å hindre folk å loppe seg for penger, penger mange av dem har fått fra staten. Nettspilleren er en annen gruppe. Tilgang på datamaskin med internetttilgang sier at spilleren ikke tilhører de fattigste i landet, dermed rammer dette en annen gruppe enn automatspilleren. Dermed vil et forbud med sedler ikke ha direkte tilknytning til nettspill.

Fra arkivet