Ukategorisert

Sjefen – det er Valla

Trodde du et øyeblikk at Jens Stoltenberg hadde mannet seg opp til å vise hvem som bestemmer? Jeg også. Men vi tok feil. Det er Gerd-Liv Valla som bestemmer.

Da forslaget om endringer i sykelønnsordningen kom før helgen, ble det bråk. Mange var forbauset, overrasket, og noen forbannet. Ikke minst var LO-lederen Gerd-Liv Valla forbannet.

Valla har jo tross alt jobbet for at denne regjeringen skulle bli valgt. Og betalt regningen. Ikke minst fordi hun var så misfornøyd med den forrige regjeringen. Og den før der igjen. Selv om akkurat den var en Ap-regjering. For den gjorde jo ikke som LO ville..

Hun har betalt for å få en regjering, og drevet valgkamp for at LOs medlemmer skulle få vite nøyaktig hvorfor LO-ledelsen ville ha denne regjeringen. Efter Stoltenbergs rene Ap-regjering i 2000/01 stolte hun ikke på Jens og dressvennene hans av begge kjønn. De har jo gjort klassereisen, mange av dem. I desember 2004 la daværende sosial- og arbeidsminister Dagfinn Høybråten frem et forslag til endringe i sykelønnsordningen. Som ble slaktet både av Ap og LO. Til tross for at arbeidstagerne var vernet i endringene. I valgkampen sa Jens klart og tydelig at sykelønnsordningen ikke skulle røres. Efter at Vallas regjering tiltrådte ble avtalen om inkluderende arbeidsliv (IA-avtalen) fornyet i desember ifjor. Den som satte signaturen sin på avtalen for regjeringen, var Bjarne Håkon Hanssen.

Efter alle utgiftene, all jobben og strevet fra Valla går regjeringen hen og bryter valgløftet, bryter IA-avtalen, og legger frem et forslag de vet at LO er sterkt imot. Klart Valla ble forbannet!

Glemte hun å si ifra at hun var orientert om forslaget? Hun gjorde visst det. Men det kom nå frem likevel.

Ifølge allverdens norske medier har LO, NHO, de andre organisasjonene, og gressrøttene ikke minst i Ap men også i SV tvunget regjeringen til å snu.

Skapet er satt på plass. Nå vet alle hvem som bestemmer.

Valla er sjefen, tross alt.

Ønsker vi en som ikke er folkevalgt, som representerer én organisasjon, og kun sine medlemmers interesser, som overdommer over det parlamentariske styresettet vi tross alt har?

Det må folk finne ut av. Det er ca. 3 år igjen til neste stortingsvalg.

For å snu sosialistenes argument mot dem; skal man kunne kjøpe seg til makt her i landet?

Si nei til LOs pengevelde!

Mest lest

Arrangementer