Ukategorisert

Et veddemål mellom kjendiser

Tommy Sharif og Henning Solberg bør få lov til å bruke pengene sine slik de vil, men det har de ikke. Dagens veddemål på 100 000 dollar kan være i strid med loven.

Et møte mellom Tommy Sharif og Henning Solberg hos VG utløste et veddemål mellom dekkongen og rallykjøreren på 100 000 dollar, nærmere 700 000 kroner. Solberg mener han er den raskeste bilkjøreren av de to, mens Sharif mener rallykjøreren ikke klarer å kjøre fra han selv. Henning Solberg var ikke veldig positiv til utfordringen han fikk fra Tommy Sharif, men etter at Sharif kom med forslag om løp på en ikke trafikkert vei og 100 000 dollar ble tonen en annen, naturlig nok ettersom Solberg lever av å kjøre fort og hevder seg godt i internasjonale konkurranser.

Advokaten skeptisk
Liberaleren leste oppslaget på VG Nett med stor interesse, både fordi vi ønsker full eiendomsrett til egne penger og dermed full frihet hvordan pengene skal brukes, så lenge det er basert på frihandel og frivillige avtaler. Vi har også skrevet en del om gambling og vi har kommet med et eksempel på en sak der politiet har grepet inn.

–Jeg kjenner ikke saken og veddemålet mer enn det VG skriver, men slik som oppslaget er utformet er dette et ulovlig veddemål, sier advokat Trond Odin Rønbeck til Liberaleren.

Vedding er vanlig
Det er vanlig å vedde. Mange har inngått frivillige avtaler om ulike veddemål. Noen vedder internt i familien, venner vedder og noen går offentlig ut med veddemålet, slik Davy Wathne gjorde i forbindelse med fjorårets fotballsesong, i følge Altaposten. Det er mer uvanlig at det blir veddet om så store penger som dagens store veddemål.

Hvis Tommy Sharif og Henning Solberg får gjennomføre sitt veddemål, må dette bety en liberalisering i Norge. Pokerlag og kasino må bli tillatt, et skritt politikerne ikke er rede til å ta. Rett og slett fordi de ikke godtar at folk får bruke egne penger slik de vil.

Tags:

Mest lest

Arrangementer