Ukategorisert

Huller i kommunist-Chinas brannmur

Dagbladet skriver idag at nettstedet YouTube har offentliggjort en video som viser opptøyer i Zhejiang-provinsen. Heldigvis funger ikke kommunistenes sensur av internett.

Dagbladet skriver: «Da det brøt ut krafige opptøyer i den kinesiske byen Rui’an i Zhejiang-provinsen tidligere denne uken, møtte politiet demonstrantene med tåregass, køller og skjold. En hendelse som tidligere trolig ville vært helt ukjent for omverdenen, ble kjent over hele verden da kinesiske nettbrukere spredte videopptak av opptøyene i stort antall på nettet.»

Videoen er lagt ut på nettstedet YouTube. Det er også lagt ut bilder om det påståtte selvmordet til en lærer, som studentene egentlig er politiets forsøk på å kamuflere det som er et drap. Flere steder kommenterer det oppsiktsvekkende hullet i kommunistenes sensur av internett.

Liberaleren har tidligere omtalt Folkerepublikken Chinas sensur av ytringer. Blant dem som logrer for kommunistregimet og bidrar til å kvele menneskets medfødte rett til å ytre seg, er Google og Microsoft.

Kommunistregimet gjør det meste for å undertrykke demokrati – inkludert å samarbeide med erkefienden.

Chinas diktator Hu Jintao ble kåret til verdens 6.verste diktator av Parade.com.

Liberaleren har tidligere stilt spørsmålet om kommunistregimet i det hele tatt burde vært tildelt sommer-OL i 2008, på grunn av sin undertrykkende politikk.

Diktaturet undertrykker 1,3 milliarder mennesker, og har utrolige ressurser å bruke på dette formålet. Da er det hyggelig å se at muligheten til å ytre seg av og til unnslipper diktaturet og dets medløpere!

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Eivind Knudsen
Eivind Knudsen
15 years ago

Når vi snakker om opptøyer; det hadde vært interessant hvis dere kunne produsere en artikkel om det som foregår i Ungarn nå, så vi fikk en motvekt til Steinfeldts utlegninger om «nyfascistene» som protesterer mot den løgnaktige sosialistiske statsminister. Dessuten har det skjedd ting i Thailand nå; skriv, skriv, skriv!

Fra arkivet