Ukategorisert

Dagbladets feighet

Dagbladet kutter samarbeidet med Frelsesarmeen om julekonsertene. Ifølge nyansatt redaktør Anne Aasheim har Frelsesarmeens syn på homofili ikke hatt betydning for avgjørelsen. Feigt av Dagbladet.

Dagbladet har i 10 år hatt samarbeid med Frelsesarmeen om de såkalte julekonsertene i Oslo, der kjente artister spiller til inntekt for Frelsesarmeens arbeid for de fattige og utstøtte i vårt samfunn.

Ifjor nektet flere artister å delta, med henvisning til Frelsesarmeens syn på homofilt samliv. En offiser i armeen som var homofil og samboende ble degradert.

Dagbladets daværende redaktør Thor Gjermund Eriksen vurderte da å kutte samarbeidet nettopp med Frelsesarmeens syn på homofile som begrunnelse.

Liberaleren erkjenner Frelsesarmeens rett som livssynssamfunn til å efterleve sin troslære hva angår synet på homofilt samliv. Men enhver bør tenke gjennom om det å gi penger til en organisasjon som har et slikt syn på homofile bidrar som en oppmuntring til diskriminering av en minoritet. Kanskje finnes det andre som gjør et like viktig arbeid for fattige og utstøtte – uten å diskriminere homofile (eller andre).

Vi har tidligere skrevet om det her. Og her.

Dagbladet hevder å være en liberal avis. Vi er enige med Dagsavisen, som skriver at Dagbladet kunne benytte denne anledningen til å markere avstand til Frelsesarmeens diskriminering av homofile.

Men det gjør Dagbladet ikke. De hevder at Frelsesarmeens syn på homofile ikke har influert på beslutningen om å kutte et 10 år langt samarbeid om julekonsertene.

Dette var feigt, Dagbladet!

Tags:

Mest lest

Arrangementer