Ukategorisert

På tide med nytt brev til Jens!

Aftenposten skriver idag at Gerd-Liv Valla har «bedt» Jens Stoltenberg om å innføre fullt skattefradrag for fagforeningskontingenten.

Retten til å være uorganisert er like grunnleggende som retten til å være organisert. Dette glemmer imidlertid røde regjeringer å vektlegge. For Ap (og tildels SV) lever i en symbiose med LO. Forventninger om gjenytelser er hva som preger forholdet efter at den lange valgkampen kom helt i mål. Det har vi sett mange eksempler på efter at Valla-regjeringen tiltrådte.

Fagforeningsmedlemmene skryter av av fordelene de får ved å være organisert. Greit nok. Det er en frivillig sak å være organisert. Men er det rimelig at de som ikke er organisert skal betale kontingenten for de organiserte – via skatteseddelen?

Nei, mener Liberaleren. Begrunnelsen finner du her.

Kaoskameratregjeringen bedriver favorisering av fagorganiserte – og sender regningen til skattebetalerne.

Dette bør du protestere på.

Vi henter derfor frem brevet vi anbefalte våre lesere å sende til statsministeren ifjor. Han har tydeligvis ikke fått mange nok.

Send det derfor på nytt!

Til statsminister Jens Stoltenberg

Jeg har hørt at regjeringen vil gi fagorganiserte rett til å trekke fra hele medlemskontingenten i fagforeningen på skatten.

Jeg er tilhenger av full organisasjonsfrihet. Selv har jeg valgt å ikke organisere meg, fordi den aktuelle fagforeningen gir pengestøtte til og har organisert samarbeid med partier jeg ikke støtter.

Hvis regjeringen foreslår fullt skattefradrag for fagforeningskontingenten, betyr det at jeg må betale regningen for et valg andre har tatt – helt frivillig. Dette synes jeg er urimelig.

Jeg har respekt for at andre organiserer seg, og mener at de også bør ha respekt for valget jeg har tatt – om ikke å organisere meg. Å sende meg regningen for sine valg, er respektløst.

Jeg ber deg sørge for at regjeringen ikke går videre med forslaget.

For du er vel statsminister for alle som jobber – ikke bare for de som organiserer seg?

Jeg håper på positivt svar.

Mvh. …

Hvordan sende brevet til statsministeren:

Sendes på epost postmottak@smk.dep.no – eller her.

Pr brevpost til Statsministerens kontor
Akersgaten 42
Postboks 8001 Dep.
0030 Oslo

Pr. fax til 22 24 95 00

La meg også opplyse om at ifjor sendte jeg ovenstående brev til statsministeren pr. epost. Jeg fikk ikke noe svar (i motsetning til da jeg sendte brev pr. epost til statsminister Bondevik og ba ham ta opp menneskerettigeter under et besøk i China. Da fikk jeg svar i posten). Men en venninne av meg som sendte brevet på fax – hun fikk svar!

Parolen er: Det er helt greit å organisere seg – men du får ta regningen for valget ditt selv!

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer