Ukategorisert

At Storberget tør!

Justisminister Knut Storberget varslet først valgfrihet for kriminelle (avskaffelse av juryordningen). Nå vil han redusere dømtes mulighet til å anke. At han tør!

Regjeringen foreslår å begrense den automatiske ankeretten i saker der den tiltalte er dømt til mer enn 2 års fengsel, skriver Nettavisen.

Som justisminister har Knut Storberget offentlig bedt avdøde Fritz Moen om unnskyldning, fordi Moen ble dømt for 2 mord han ikke hadde begått. Også Per Liland ble uskyldig dømt. Livene deres ble ødelagt, og rettsvesenet inneholdt ikke de sikkerhetsventiler som skulle til for å avsløre justismordet. Klok av skade ble det nedsatt en gjenopptagelseskommisjon som skal vurdere appeller om gjenopptagelse av saker i rettsvesenet. Men påtalemyndigheten og rettsvesenet er lite villige til noen selvkritikk. Og dommerstanden vil ha seg frabedt granskning av sin rolle i disse sakene.

Man skulle tro at en justisminister ville være opptatt av å utvide rettssikkerheten, spesielt med slike saker friskt i minne. Men neida.

Nå har Storberget varslet et forslag om å redusere dømtes mulighet til å anke sine saker. Angivelig av effektivitetshensyn – som også var motivet for å gi tiltalte mulighet til å velge bort jury til fordel for meddomsrett.

Skal Ap og Knut Storberget effektivisere bort rettssikkerheten her til lands?

Det er åpenbart konstant behov for et forsvar for rettsstatsprinsippene.

Mest lest

Arrangementer