Ukategorisert

34 år og pensjonist

De norske politikerne har bestemt at de over 34 år er for gammel til å drive med fullkontakt kickboxing.

hjemmesidene til Norges Kickboxing Forbund skriver forbundet at fullkontakt kickboxing er grenen for de som liker å utfordre seg selv til det ytterste og som søker det ultimale innen kontrollert kampsport. Her må utøverne benytte alt av kløkt, hurtighet, balanse og utholdenhet. Fullkontakt er den fysisk hardeste kampformen innen kickboxing og her tillates knock-out.

Grensen på 34 år er satt av politikerne i departementet, i følge en e-post Liberaleren har fått fra Ole Oddvar Wiik i NKBF Dommerkomite.

Utilgivelig med politisk vedtatt grense
Liberaleren har forståelse for at Norges Kickboxing Forbund setter en aldersgrense for denne idretten av medisinske årsaker. Det er deres rett å drive idretten og organisasjonen slik de selv ønsker, men det er merkelig at politikerne blander seg inn i en idrett gjennom vedtak på øvre og nedre aldersgrense. Det er ikke en statlig oppgave å drive idrett eller forme reglene for idretten. Idretten skal være uavhengig av hvem som sitter i regjeringen og hvem som har flertallet i Stortinget. Trond Giske eller byråkratene kan umulig å vite mye om kickboxing eller?

For Liberaleren er også idrett et spørsmål om frihet og ansvar. Vi har tro på at utøverne og de ulike organisasjonene vet hva som er det beste. Hvis en 35-åring føler seg god, føler seg best og er i god form er det ingen ting i veien for at han gjennom egen frihet, på eget ansvar deltar i kickboxing kamper, også i grenen fullkontakt.

Forbundet støtter politikerne
Liberaleren har visst om denne regelen i noen uker, men vi sendte e-posten til Norges Kickboxing Forbund i dag. Vi var sikker på at forbundet ville støtte vårt krav om frihet for organisasjonen, om frihet for utøverne og at friheten medfører et ansvar. Det gjorde de ikke. Tvert imot roste de politikerne for inngrep i idretten.

–Vi i Norges Kickboxing Forbund setter helse, miljø og sikkerhet (HMS) høyt og grensen på 34 år er fornuftig av medisinske årsaker. Vi vil unngå senskader, skriver Ole Oddvar Wiik til Liberaleren.

Han legger til at før aldersgrensen ble satt av departementet hadde forbundet en egen aldersgrense på 36 år. Denne grensen ble satt av samme årsak, men grensen var altså 2 år høyere enn den som ble vedtatt av myndighetene.

Krev full frihet
Liberaleren ber Norges Idrettsforbund og dermed også Norges Kickboxing Forbund kreve full frihet for idrett i Norge, i alt fra fotball til kickboxing. Svaret fra Wiik viser at idrettsorganisasjonene er i stand til å regulere dette selv, uten politisk innblanding. De hadde 36-års grense, men myndighetene vedtok 34-års grense. Det er også andre strenge regler i denne omtalte idretten, alt fra hvor lenge en kamp kan vare til hvor lenge det må være før utøverne kan gjennomføre en ny kamp. Norges Kickboxing Forbund er best skikket til å ivareta idretten og utøverne. Hvis de hadde gjort en dårlig jobb, ville kickboxing ha dødd ut eller det ville ha vært en oppblomstring av andre organisasjoner som ivaretar idretten.

Nei til Trond Giskes skygge i idrettsmiljøet!

Tags:

Mest lest

Arrangementer