Ukategorisert

Siv Jensens trontale?

Igår leste kong Harald V trontalen, som markering av at Stortinget igjen er samlet til arbeid. Hvordan ville Siv Jensens trontale sett ut? Vi har kladdet litt.

Opposisjonen efterlyste kursendringen regjeringspartiene varslet i fjorårets valgkamp. Skulle tro Erna Solberg (H) og Lars Sponheim (V) egentlig ikke har noe ønske om at regjeringen skal gjennomføre alt den lovet i valgkampen. Så feil kan man ta.

Trontalen er et rituelt dokument med lite sprengstoff. Statsbudsjettet derimot, er et politisk styringsdokument som virkelig viser hva regjeringen vil gjøre det neste året.

Statsbudsjettet offentliggjøres først fredag, men trontalen kan du lese her.

Lite imponerende, om vi så får si det. Og lite revolusjonært. For det er jo ikke Audun Lysbakken som har skrevet denne trontalen.

Siden valget ifjor er det FrP som er det største opposisjonspartiet. Men det skal nok mye til at FrPs parlamentariske leder Siv Jensen får i oppdrag å danne regjering i denne perioden. Det vil nok først skje efter valget i 2009 – om da FrP beholder posisjonen som største parti på ikke-sosialistisk side (hva nå det er, kan man tenke – ved å se på politikken til de 4 partiene som idag utgjør opposisjonen).

Ifølge Ny Tid-redaktør og selverklært feminist Martine Aurdal, som har laget et portrett av Siv Jensen i bokform, er det godt mulig at Jensen faktisk blir Norges neste statsminister. Og med den oppslutningen FrP har hatt i de siste valg og på meningsmålingene, kladder Jensen for alt vi vet muligens på en trontale hun håper å holde i en ikke altfor fjern fremtid.

Og det er den avtroppende regjeringen som legger frem trontalen efter valget. Så den første trontalen fra en eventuell regjeringen Siv Jensen får vi altså først i oktober 210. Kanskje.

I rettferdighetens navn får vi opplyse om at Liberaleren ikke var spesielt imponert over Bondevik II-regjeringens trontale fra 2005, heller. Når man leser så potensielt viktige dokumenter som skal angi den politiske kursen på regjeringens arbeid det kommende året, og som er så kjedelige, kan man jo drømme litt istedet.

Hvordan ville en trontale fra en liberalistisk regjering se ut?

Vi kladdet et utkast – og la den ut på Liberaleren, som en alternativ trontale.

Siv Jensen hevder jo å lede et liberalistisk parti. Så kanskje kan vår alternative trontale være råutkast til trontalen for en regjeringen Jensen?

Kjære Siv!

Partistrategene dine jobber vel målbevisst med å forberede alle sider ved en eventuell FrP-regjering. Og da hører jo en god trontale med. En som viser et virkelig kursskifte.

Du har god tid til å forberede deg!

Og du vil vel ikke skrive en like kjedelig, forutsigbar og lite revolusjonær trontale som de to siste regjeringene?

Du er hjertelig velkommen til å bruke Liberalerens alternative trontale som råutkast til din egen! Det er bare å forsyne seg!

Fra alle oss i Liberaleren.

Tags:

Mest lest

Arrangementer