Ukategorisert

Rekord på skattelistene

–Rekordmange nordmenn har søkt i skattelistene det første døgnet listene har vært tilgjengelig på nettstedet til Skatteetaten. Vi har hatt 6,9 millioner søk det første døgnet, sier informasjonsdirektør i Skatteetaten, Lise Halvorsen til Kanal 24.

I det liberalistiske miljøet er det delte meninger om offentliggjøring av skattelistene. Liberaleren har vært konsekvent også i dette spørsmålet, og 6. oktober 2005 skrev redaktør Per Aage Pleym Christensen en kommentar som er like aktuell ett år etter at artikkelen ble skrevet.

Skattedirektoratet har fastsatt retningslinjer for offentliggjøring av skattelister på internett. Direktoratet mener de ivaretar personvernhensynet, men norske myndigheter viser gjennom offentliggjøringen at personvernet har dårlige kår i Norge. Misunnelsen gjødsles hver eneste dag i perioden listene er tilgjengelig for allmennheten.

Liberalerens råd til politikerne er at når befolkningen må betale skatt, må levere inn personlige opplysninger, bør det være frivillig om opplysningene skal være tilgjengelig for offentligheten. Vi ønsker en avvikling av dagens ordning med søk i skattelistene.

Tags:

Mest lest

Arrangementer