Ukategorisert

Giske vil kontrollere pengene dine

–Vi jobber med å se på det juridiske med tiltak i Norge, og kommer til å fremme forslag som skal ut på høring til høsten, sa kultur – og kirkeminister Trond Giske, til NRK Kveldsnytt søndag kveld.

Trond Giske vil forby banker og kredittselskap å behandle betalinger knyttet til nettgambling. Han ønsker at det skal bli ulovlig å overføre penger fra din konto til et selskap der du spiller på oddsen, spiller poker eller ulike automatspill. Han vil forby gamling på internett. Det er det samme som å forby dårlig vær. Lykke til på veien sier Liberaleren, som meddeler at vi begynner å bli lei alle forbudsforslagene som kommer fra politikerne.

Onlinebankene kommer
Hvis Trond Giske får igjennom sitt forslag, og det er ikke umulig, vil det bli en oppblomstring av de såkalte onlinebankene som i dag gir en rekke tilbud til folk som vil betale for tjenester over internett. Dette er banker uten filialer, banker som er vanskelig å kontrollere for myndighetene i alle land. Alle kan overføre penger til en onlinebank som igjen gjør det mulig å satse penger på Expekt.com, Betsafe eller andre selskap som driver med gambling på internett. Onlinebankene er umulig å stoppe ettersom de ikke trenger å ha en hovedbase som er kjent. De kan drive sin virksomhet fra alle verdens land, til glede og til sorg for alle som liker gambling.

–Onlinebankene sørger for at myndighetene mister kontrollen med pengeoverføringene, sa pokersjef i Betsafe, Bjørnar Thomassen til Kveldsnytt.

Forby internett?
Trond Giske kan redusere nettgambling hvis han forbyr internett, men fortsatt vil nettet være tilgjengelig for veldig mange gjennom ulike smutthull. Derfor er et forbud mot internett totalt urealistisk, og han har derfor ennå ikke foreslått dette.

Dersom det kommer for mange forbud, vil det bli en oppblomstring av illegale spilleklubber slik det var på 70 – og 80-tallet da Fremskrittspartiet ble oppmuntret til å fremme forslag om kasinodrift for å komme illegal gambling til livs. Politikerne kan aldri forby gambling som et vellykket tiltak, men de kan føre en politikk som gjør det mørke, illegale markedet ganske lite. Det betyr en liberaliseringslinje, helt motsatt vei enn det Trond Giske tar til ordet for.

Gambling – ikke et samfunnsproblem
Liberaleren ser ikke på gambling som et samfunnsproblem, selv om det for tiden blir spilt for vel 5 milliarder kroner i året av norske forbrukere på internett. Vi mener folk skal ha eiendomsretten over egne penger, og må få bruke pengene slik de selv vil. Om de spiller bort penger hos et nettselskap eller kjøper øl for pengene, skal være likegyldig for politikerne. Vi ønsker full frihet over egne penger!

Tags:

Comments are closed.

Fra arkivet

 • Roboter iblant ossRoboter iblant oss
  Effektive altruister forstår lite av hvordan mennesker faktisk tenker og føler.
 • Bærekraftsmålene – er det så ille med ulikhet?Bærekraftsmålene – er det så ille med ulikhet?
  Økonomisk vekst, sysselsetting, industrialisering, innovasjon og bosetning er del av bærekraftsmålene. Hva betyr det? Og hva med ulikhet og barnearbeide? Del 3 i en artikkelserie på fire om bærekraftsmålene.
 • Norske tilstanderNorske tilstander
  På 1970-tallet startet Norge et oljeeventyr uten like, og det har siden lagt føringene for den norske økonomien.
 • 26 år med EU26 år med EU
  I november 1993 tok Maastricht-avtalen effekt og EU ble grunnlagt. Avtalen la til rette felles regler for økonomiene i Vest-Europa med en felles valuta.
 • Telling vi ikke likerTelling vi ikke liker
  Samfunnet har tatt inspirasjon fra dyrene i eventyret om den tellende geitekillingen. Lar du deg forbanne over å bli telt?
 • På tide å stanse trosstøtten?På tide å stanse trosstøtten?
  Når Staten skal støtte alle, må den også velge hva som er innenfor og utenfor. Det er ikke uproblematisk.
 • Har du betalt «forsikring» hos staten?Har du betalt «forsikring» hos staten?
  Hva tror du forsikringsvilkårene består av, loven som kan endres eller "samfunnskontrakten" som ingen har sett?