Ukategorisert

Vafler opp i kommunestyret

De som går på idrettsarrangement, kan i fremtiden glemme vafler, pølser og brus hvis idrettsbyråkratene får viljen sin. Liberaleren rister på hodet av det siste idrettsutspillet i Finnmark.

Idretten tar nå selvkritikk, fordi såkalt usunn mat har fått gjennomsyre store og små tilstelninger. Idretten har erkjent at de på denne måten stimulerer til elendige matvaner, og varsler kursendring. Dette varslet ble også sendt ut til et samlet kommunestyre i Loppa, da Finnmark idrettskrets holdt en orientering. Slike orienteringer skal holdes til den politiske ledelsen for alle kommunene i Finnmark, og håpet er at politikere kan engasjere seg i kampen mot fedme og diabetes, skriver Altaposten.

Liberaleren sjokkert
Liberalerens redaksjon ble sjokkert over at et folkevalgt organ og idretten inngår et slikt ekteskap. Dette kolliderer med vår grense for politikk, for hva politikerne gjennom staten og kommunene skal engasjere seg i. Hvis idretten vil endre holdningene til vafler, pølser og brus, må de ta kampen i egen organisasjon. Det er ikke en politisk oppgave å bestemme hva som blir servert på for eksempel en fotballkamp. Det er heller ikke en politisk oppgave å regulere folks inntak av mat og drikke.

Det er fullstendig urealistisk, helt utenkelig med et sentralt eller et lokalt regelverk vedtatt av politikerne om hva som skal være på menyen på et idrettsarrangement.

Idretten kan selv bestemme
Idrettens organ kan selv bestemme hvordan de vil arbeide. Både lokalt, regionalt og sentralt fungerer demokratiet. Det betyr at eierne, medlemmene, bestemmer hvordan idrettsorganene skal drives. Alt fra valg av representanter, til strategier og til meny på et idrettsarrangement. Et forbund, en krets og et idrettslag har alle muligheter til å forme driften slik de vil. Til nå har demokratiet valgt vafler og brus på veldig mange arrangement. Sannsynligvis fordi brukerne og publikum etterspør dette. Idretten er avhengig av oppslutning og inntekter, og må tilby det som blir etterspurt. Slik må det være også i fremtiden, hvis ikke politikerne skal pøse inn skattefinansierte midler for å få bort det som blir omtalt som usunt. Det er et forslag Liberaleren tar fullstendig avstand fra.

Motsatt vei
En del liberale idrettsledere kjemper for muligheter til å servere alkohol på for eksempel en fotballkamp eller en håndballkamp. Slike muligheter er det mange av på stadioner i utlandet, men ikke i Norge. Det er lett å forstå hvorfor Norge er restriktiv. Når ikke en gang vafler blir godkjent, vil det være langt mellom halvliterglassene. Slik blir resultatet når det blir en tradisjon å blande seg inn i andres liv for å overprøve avgjørelser vi er best egnet til å ta selv, uten innblanding fra idrettsbyråkrater eller politikere.

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer