Ukategorisert

Sponheim: Bekymret for personvernet

På plasser eid av det offentlige, for eksempel på veien, skal vi ha rett til anonym ferdsel. Venstre er enig, og ber regjeringen om å foreta en bred gjennomgang av personvernproblematikken knyttet til overvåking og registrering i samferdselssektoren.

Det er Venstres leder, Lars Sponheim, som er bekymret for at personvernet blir svekket. Bakgrunnen for hans bekymringsmeldinger er utviklingen i samferdselssektoren der det blir mer og mer overvåkning gjennom elektroniske billetterings- og betalingssystemer, GPS, og videokamera.

–Man vil kunne få en rekke opplysninger om den enkeltes bevegelser. Det gjelder for eksempel hvor du er, når du er der, hvordan du kom deg dit og hva du gjør, sier Lars Sponheim til Avisenes Nyhetsbyrå, i følge Halden Dagblad.

De nye tiltakene i samferdselssektoren er nok et skritt i retning overvåkingssamfunnet. Dersom retten til å bevege seg fritt og uregistert på norske veier blir opphevet, er det bekymringsverdig. Dette er en debatt som bør oppta langt flere enn liberalister og liberale politikere.

Staten har ikke noe med å vite hvor du er og hva du gjør. Alle registreringene og alle registrene kan bli misbrukt. Derfor tar Liberaleren godt imot utspillet fra Venstre-leder, Lars Sponheim.

Mest lest

Arrangementer