Ukategorisert

Sponheim: Bekymret for personvernet

På plasser eid av det offentlige, for eksempel på veien, skal vi ha rett til anonym ferdsel. Venstre er enig, og ber regjeringen om å foreta en bred gjennomgang av personvernproblematikken knyttet til overvåking og registrering i samferdselssektoren.

Det er Venstres leder, Lars Sponheim, som er bekymret for at personvernet blir svekket. Bakgrunnen for hans bekymringsmeldinger er utviklingen i samferdselssektoren der det blir mer og mer overvåkning gjennom elektroniske billetterings- og betalingssystemer, GPS, og videokamera.

–Man vil kunne få en rekke opplysninger om den enkeltes bevegelser. Det gjelder for eksempel hvor du er, når du er der, hvordan du kom deg dit og hva du gjør, sier Lars Sponheim til Avisenes Nyhetsbyrå, i følge Halden Dagblad.

De nye tiltakene i samferdselssektoren er nok et skritt i retning overvåkingssamfunnet. Dersom retten til å bevege seg fritt og uregistert på norske veier blir opphevet, er det bekymringsverdig. Dette er en debatt som bør oppta langt flere enn liberalister og liberale politikere.

Staten har ikke noe med å vite hvor du er og hva du gjør. Alle registreringene og alle registrene kan bli misbrukt. Derfor tar Liberaleren godt imot utspillet fra Venstre-leder, Lars Sponheim.

Comments are closed.

Mest lest

Fra arkivet

 • Verdens mest berømte kvinneVerdens mest berømte kvinne
  Inger Merete Hobbelstad har skrevet en mangesidig biografi om den britanniske monarken med innblikk i historie, politikk og samfunnsliv.
 • Frihandel er alfa omegaFrihandel er alfa omega
  Handelskrig skaper kun usikkerhet, mistillit og tapere.
 • Telling vi ikke likerTelling vi ikke liker
  Samfunnet har tatt inspirasjon fra dyrene i eventyret om den tellende geitekillingen. Lar du deg forbanne over å bli telt?
 • Nordmenn minst liberalistiske på to tiårNordmenn minst liberalistiske på to tiår
  Høyresiden må ta hovedansvaret for at nordmenn er blitt mer positive til statlig innblanding og reguleringer og mer negative til privatisering.
 • Fritt kjøtt!Fritt kjøtt!
  Labkjøtt. Kunstig kjøtt. Syntetisk kjøtt. In vitro-kjøtt. Alternativt kjøtt. Etisk kjøtt. Eller bare framtidens “kjøtt”?
 • Til glede for nye lesereTil glede for nye lesere
  Denne artikkelen skrev redaktøren for 10 år siden i forbindelse med Liberalerens 10-års jubileum.
 • En merkelig politisk skikkelseEn merkelig politisk skikkelse
  Biografien om Reiulf Steen er svært lærerik hvis du vil lære politisk historie.