Ukategorisert

Bush er ingen liberalistisk guru

Liberalister bør ta avstand fra eller skape større avstand til president George Bush. Den amerikanske presidenten har sviktet sine løfter om økt frihet, lavere skatt og mer markedsøkonomi, For liberalismen har denne presidenten vært en katastrofe.

Det Liberale Folkepartiet, Norges eneste liberalistiske parti, tar i dag avstand fra den amerikanske presidenten. I en kommentar blir presidenten slaktet på alle områdene. Partiet har aldri støttet Bush, men leserne av de daglige kommentarene kunne ha fått et annet inntrykk når det var spørsmål om krig. Det Liberale Folkepartiet har ikke vært imot krigen i Irak, selv om den vanskelig lar seg forsvare med liberalistiske argument.

Statens utgifter har økt raskere enn de gjorde under president Bill Clinton, til tross for at republikanerne har hatt flertall i kamrene den siste tiden.

Skattene har også økt under Bush. Amerikanerne betaler i dag mer skatt enn de gjorde da Clinton gikk av. Nå må amerikanerne arbeide i 86,5 dager for å betale skatten. Da Clinton gikk av jobbet de 78,5 dager, i følge opplysninger DLF viser til i sin kommentar.

George Bush er ingen liberalistisk helt, ikke på noen måter. De som støtter han, fra liberalistisk side, må gjøre dette fordi alternativet er dårligere. Det var på tide noen liberalister satte Bush på plass, noe Det Liberale Folkepartiet gjorde i dag, selv om Liberaleren ikke kan stille seg bak alle argumentene på grunn av redaksjonell linje og fordi flere av medlemmene i Liberalerens redaksjon har et annet syn på utenrikspolitikk enn det DLF har.

Les DLFs artikkel her.

5 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Voodoo-king
Voodoo-king
15 years ago

Uten å mene noe om bush, vil jeg påstå at underskuddspolitikk er bra for de som ønsker at samfunnet skal dras i liberalistisk retning. Bedre at folket eier staten enn at staten eier folket.

Johan R. Sjöberg
15 years ago

I detta spørsmål ær jag helt enig. Bra att några liberalister «tar bladet från munnen» och sæger sanningen om den mannen.

«That man will never be my president», som Julia Roberts lær ha sagt (och med tanke på att Ayn Rand ær hennes favoritførfattarinna tvivlar jag på att JR ær sosialist).

Per
Per
15 years ago

Interessant, da jeg har fått inntrykk av at DLF har ansett Republikanerne for å være «det minste ondet» av alternativene i USA.

Denne setningen på slutten av artikkelen får jeg imidlertid ikke til å henge på greip: «Dette betyr ikke at vi ønsker at Demokratene skal seire. Vi skulle ønske at begge partiene taper, men dette er ikke mulig.»

Såvidt jeg har skjønt anser DLF Libertarianerne for å være et dårligere alternativ enn både Demokratene og Republikanerne. Hvilket parti ønsker man da skal vinne, eller er det et alternativ som ikke eksisterer som man skulle ønske vant.

Pleym
Pleym(@pleym)
Editor
15 years ago

Siden Liberaleren ikke har noe med DLF å gjøre, tror jeg nesten Per må spørre DLF selv om hvem de ønsker skal vinne.

Per
Per
15 years ago

Joda, klar over at Liberaleren ikke har noe med DLF å gjøre. Likevel er det nå slik at flere fra DLF leser Liberaleren (ut fra signaturene i noen av kommentarene å dømme).

Det er nå uansett kun et hypotetisk spørsmål, og mest tankespinn fra min side.

Fra arkivet