Ukategorisert

TV-lisens på mobiltelefoner

NRK ber nå om at det blir innført TV-lisens på mobiltelefoner og datamaskiner.

Det er ikke et uventet eller helt nytt krav. Liberaleren har omtalt dette tidligere.

NRK viser til andre europeiske land som har innført kringkastingslisens på mobiltelefoner og datamaskiner som kan ta inn og vise TV-signaler. Blant annet i Tyskland har alle de 16 tyske delstatene vedtatt å innføre en lisensavgift på PC-er og mobiltelefoner som har tilgang til TV og radio, i følge Halden Dagblad.

–Vi ønsker det samme i Norge. Vi mener at alle enheter som kan ta imot TV og radio, bør lisensbelegges hvis eieren ikke betaler vanlige avgifter, sier leder Freddy Lysfjord i NRKs lisensavdeling til Computerworld.

Liberalerens syn er naturligvis at kringkastingsvirksomhet ikke er noen offentlig oppgave. Avgift på å eie TV er naturligvis heller ikke noe poeng. Hvis NRK skal finansieres må det gjøres av eier, eller ved betaling til selskapet. Ser man ikke NRK, er det ingen grunn til å betale. Liberaleren tar avstand fra forslaget eller kravet fra NRK.

Mest lest

Arrangementer