Diverse, Magasin

Uakseptabel razzia mot Gateavisa

Dagbladet meldte sent igår kveld at politiet har gjennomført en razzia mot Gateavisa. Det var egentlig en bonus for politiet, hvis mål var NORMAL. Også VG har denne saken idag.

NORMAL er en organisasjon hvis mål er å reformere norsk narkotikalovgivning. Organisasjonen er kanskje mest kjent for Marihuanamarsjen hver vår.

Ifølge Dagbladet fant politiet mindre kvanta narkotika hos NORMAL. Dette er ingen bombe, men Liberaleren stiller spørsmålet om det er cannabisbrukere – i et miljø velkjent for å jobbe for avkriminalisering av nettopp cannabis – som politiet bør bruke ressurser på i sitt arbeid for å bekjempe narkotikakriminalitet.

I tillegg ransaket altså politiet redaksjonslokalene til Gateavisa. Der ble det ikke funnet narkotika, men brukerutstyr. Dagbladet har spurt om hvorfor politiet ransaket redaksjonslokalene, og om dette er vanlig. Hvorfor vil ikke politiet svare på. «- Nei, det er forsåvidt ikke vanlig, men om redaksjonen kan defineres som en avisredaksjon kan jo diskuteres. Det er heller ikke vanlig å oppbevare brukerutstyr for narkotika i seriøse avisredaksjoner, sier Geir Ellefsen til Dagbladet.no.»

Ellefsen må gjerne ha sine meninger om hva som skal befinne seg i seriøse avisredaksjoner. Men ville han gjennomført en razzia hvis det var Dagbladet eller Aftenposten som skrev om narkotikamiljøet? Hvis Dagbladet hadde oppslag om narkomiljøet på Plata, ville da Ellefsen sittet på kontoret sitt og spekulert i om avisen kanskje hadde brukerutstyr i redaksjonslokalene? Eller spiseskjeer på kjøkkenet og lightere i kontorskuffene?

Er det blitt politiets oppgave å definere hva en avisredaksjon er? Finne det en liste hos politiet over hva som er henholdsvis seriøse og useriøse redaksjoner i norske medier?

Hadde det ikke vært bedre å konsentrere seg om bakmenn og tyngre stoffer?

4 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Skruldor Harasleik
Skruldor Harasleik
15 years ago

Liberalerens romantisering og forherligelse av narkotikabruk er velkjent, og fremkaller ikke en gang mentale skuldertrekninger fra undertegnedes side. Rettstilstanden er slik at det tillates å gjennomføre husundersøkelser dersom man har en berettiget mistanke om at det foregår ulovligheter. Husundersøkelsen ble foretatt og de ulovlige gjenstander ble funnet. Det spiller ingen rolle om innehaveren av gjenstanden arbeider for avkriminaliseringen av oppbevarelsen eller ikke. En blir ikke en mindre forbryter dersom en dreper et menneske, og samtidig arbeider for avkriminalisering av manndrap. Jeg skjønner ærlig talt ikke hvorfor det er så mye om å gjøre for liberalistene å pøse narkotika inn i… Read more »

Hicks
Hicks
15 years ago

Harsleik, Unnskyld meg, men jeg tror du nettopp slo ny rekord i kunnskapsløshet på dette temaet, noe som sier litt. Liberalisering av narkotikalovgivningen er ikke – og kommer aldri til å være begrunnet med et ønske om høyere forbruk. Det er et skadereduserende tiltak hvor aldersgrenser, kvalitetskontroll, stengetider og nøytral informasjon (til forskjell fra skremselspropaganda under forbdud – noe som er et naturlig resultat av politikken vi fører) blir byttet ut med en politikk som heller ser ut til å skape en langt verre situasjon enn hva det kunne vært i et restriktivt marked. At en 8-årig rusmisbruker i ditt… Read more »

Grenseløs
15 years ago

Politiets oppgave er å tyrannisere alternative miljøer. De illegale substansene blir bare enda et påskudd. Alle vet at disse illegale substansene er nokså ufarlig for de aller fleste mennesker (dog intet leketøy). Det at noen få ikke tåler det burde ikke være noe argument for forbud. Faktisk så finnes det absolutt ingen fornuftige argumenter for forbud. Det er bare propaganda alt sammen.

Med unntak av heroin, som jeg personlig synes er noe svineri kjenner jeg mange som har brukt «narkotika» hele livet uten problemer, uten noe sug etter mer.

Per
Per
15 years ago

Personlig har jeg aldri prøvd narkotika, og har heller ingen planer om å prøve. Dette skriver jeg fordi en del formyndere og reguleringskåte mennesker ofte tror at man må selv være narkotikabruker for å være tilhenger av liberalisering. Dette er selvsagt ikke tilfelle.

Harasleiks innlegg ser jeg ikke noe poeng i å kommentere. I sitt innlegg sidestiller han narkotikabruk med drap, dermed diskvalifiserer han seg etter min mening fra enhver seriøs debatt.

Fra arkivet