Diverse, Magasin

Uakseptabel razzia mot Gateavisa

Dagbladet meldte sent igår kveld at politiet har gjennomført en razzia mot Gateavisa. Det var egentlig en bonus for politiet, hvis mål var NORMAL. Også VG har denne saken idag.

NORMAL er en organisasjon hvis mål er å reformere norsk narkotikalovgivning. Organisasjonen er kanskje mest kjent for Marihuanamarsjen hver vår.

Ifølge Dagbladet fant politiet mindre kvanta narkotika hos NORMAL. Dette er ingen bombe, men Liberaleren stiller spørsmålet om det er cannabisbrukere – i et miljø velkjent for å jobbe for avkriminalisering av nettopp cannabis – som politiet bør bruke ressurser på i sitt arbeid for å bekjempe narkotikakriminalitet.

I tillegg ransaket altså politiet redaksjonslokalene til Gateavisa. Der ble det ikke funnet narkotika, men brukerutstyr. Dagbladet har spurt om hvorfor politiet ransaket redaksjonslokalene, og om dette er vanlig. Hvorfor vil ikke politiet svare på. «- Nei, det er forsåvidt ikke vanlig, men om redaksjonen kan defineres som en avisredaksjon kan jo diskuteres. Det er heller ikke vanlig å oppbevare brukerutstyr for narkotika i seriøse avisredaksjoner, sier Geir Ellefsen til Dagbladet.no.»

Ellefsen må gjerne ha sine meninger om hva som skal befinne seg i seriøse avisredaksjoner. Men ville han gjennomført en razzia hvis det var Dagbladet eller Aftenposten som skrev om narkotikamiljøet? Hvis Dagbladet hadde oppslag om narkomiljøet på Plata, ville da Ellefsen sittet på kontoret sitt og spekulert i om avisen kanskje hadde brukerutstyr i redaksjonslokalene? Eller spiseskjeer på kjøkkenet og lightere i kontorskuffene?

Er det blitt politiets oppgave å definere hva en avisredaksjon er? Finne det en liste hos politiet over hva som er henholdsvis seriøse og useriøse redaksjoner i norske medier?

Hadde det ikke vært bedre å konsentrere seg om bakmenn og tyngre stoffer?

Mest lest

Arrangementer