Ukategorisert

Mosfjell om nestekjærlighet på NRK TV

Førstkommende søndag sendes livssynsprogrammet 12 Bud på NRKs TV1 kl. 1700. Der deltar Liberalerens grunnlegger Bent Johan Mosfjell. Temaet er nestekjærlighet.

NRK opplyser selv følgende om søndagens program: «Norsk livssynsserie. (4:6) Bent synes at du kun har ansvar for deg selv, mens Anne Marit mener vi har en plikt til å hjelpe hverandre. Tema denne gangen er nestekjærlighet i stort og smått.»

Det er Limelight film og TV AS som har produsert programserien. De omtaler den på følgende måte på sin hjemmeside: «Vi skal se hva noen av de ti bud og andre vanlige leveregler betyr for vår hverdagsmoral ved å la forskjellige norske borgere bli kjent med hverandre, oppleve ting sammen og utforske hverandres holdninger. Thomas Hylland Eriksen og Veslemøy Hvidsteen filosoferer i kulissene.»

Dette kan bli en interessant seanse!

Bent Johan Mosfjell driver også Bokavisen.

Tags:

4 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Erik Sandal
Erik Sandal
15 years ago

Kjære Bent Johan!
Nu har du en gylden anledning til å «predike» liberal/liberalistisk etikk.»
Stå fast og vær tydelig også når motstanderne setter inn sitt skyts.

Lykke til!

Bent Mosfjell
15 years ago

Takk for det, Erik! Programmet er imidlertid tatt opp for lenge siden. Det ble filmet svært mange timer, så inntrykket er i stor grad avhengig av hvordan det er klippet sammen.

Jeg håper imidlertid på det beste. Jeg kan i hvert fall lovet deg at jeg var både fast og tydelig.

Bent Johan

Klaus Jakobsen
Editor
15 years ago

Hei Bent Johan!
Lykke til, skal prøve å få med meg programmet, stå på!
Mvh
Klaus

ragnarkisten
ragnarkisten
15 years ago

Fy søren for en tendensiøs sammenklipping. Jeg synes Bent ble fremstilt som en kynisk hjerteløs person, og hun andre som «en snill bestemor» som alltid fikk siste ordet. Hun var den gamle vise som måtte ta ungdommen i ørene og få ham til å skjerpe seg.

Hele sammenstillingen var overfladisk, og gikk ikke særlig i dybden på den etiske problematikken.

Dessuten satt Hylland Eriksen som en slags moralens vokter, for ikke å si orakel, og ytret «den etiske fasiten» såpass at alle skulle forstå hvor feil bent kunne ta

Fra arkivet