Ukategorisert

Vil sløyfe selvangivelsen

Det kan bli en debatt i Norge om selvangivelsen. Fremskrittspartiets skatte- og avgiftspolitiske talsmann, Gjermund Hagesæter, spør finansministeren om hun vil vurdere å sløyfe innlevering av selvangivelse.

Bakgrunnen for det skriftlige spørsmålet til Kristin Halvorsen, SV, er at svenske skattytere, ifølge en melding fra NTB-TT, kan slippe å fylle ut noen former for selvangivelse. De trenger ikke å sette et eneste kryss i en eneste rute. Det holder å være tilfreds med det tilsendte, ferdige utfylte skjemaet, i følge Bergens Tidende.

De som er fornøyd med det de har fått tilsendt, trenger ikke å sende skjemaet i retur, verken via internett, telefon eller per post. Det ble i 2005 levert nesten 2 millioner selvangivelser elektronisk i Norge.

Hagesæter mener at dette er noe å tenke på også i Norge. Derfor har han levert et skriftlig spørsmål til Halvorsen der han spør om finansministeren vil vurdere å innføre en lignende system i Norge. Liberaleren frykter at finansministerens svar vil være negativt. Det vil være å effektivisere offentlig sektor, redusere offentlige utgifter. Det kan medføre lavere skatt, noe SV ikke har et ønske om.

En forenkling på måten som, i følge media, er planlagt i Sverige er kun en forenkling, ikke noe mer. Problematikken med skattelistene vil fortsatt være der, selv om folk flest og Skatteetaten kan få en litt enklere hverdag. Staten vil fortsatt sitte på like mye informasjon om hver enkelt av oss, selv om vi slipper å sende inn skjemaet.

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Per
Per
15 years ago

Dette forslaget burde være midt i blinken for SV.

Her har man jo en mulighet til å redusere en unødvendig del av offentlig byråkrati. Da kan man jo i stedet bruke pengene på velferd. Jeg har heller ikke noe tro på at SV vil redusere skattene, men å øke velferden burde de være interesserte i!

MR-Fakta
MR-Fakta
15 years ago

Er du rusk man?? Så lenge det enda finnes private midler man kan tilrøve seg, har ikke ShariasVenner interesse av å slanke statan.

Fra arkivet