Ukategorisert

Smågodt fra en internettside

For Liberaleren er det utenkelig at staten eller organisasjoner kan bestemme hva som er et etisk forbruk eller ikke. Derfor surfet vi i dag innom etiskforbruk.no.

Menneskene er forskjellig. Hva som er etisk vil variere fra person til person. Staten skal ikke, kan ikke sette en standard. På dette nettstedet var det virkelig noen godbiter det er verdt å merke seg.

Kjøp drikke som er dyrket og/eller produsert i den tredje verden
Dette bidrar til en mer rettferdig fordeling. Eksport av landbruksprodukter er en viktig inntektskilde for fattige land. Tja, kan vi si, og foreslår heller å avskaffe alle tollmurene og subsidiene slik at fattige land får solgt sine varer i det som ofte omtales som vårt marked.

Velg miljøvennlige produkter
Adidas’ hampsko er et godt valg. Hvis du velger Nike, forsøk Nike Considered-sko, som skal være produsert på en miljøvennlig måte, står det på nettstedet.

Det er fristende å komme med mange spørsmål, spesielt i forbindelse med hampskoene. Det er likevel betenkelig at staten, gjennom støtteordninger til disse organisasjonene som driver nettstedet, er med på å skape ulike konkurransevilkår for mange som livnærer seg av produksjon og salg av sko.

Unngå regnskogstømmer
Ingen kan påstå at de ikke har hørt om den katastrofale ødeleggelsen av verdens regnskoger. Likevel er det fortsatt noen som selger byggevarer i regnskogstømmer. Støtt Regnskogsfondet og ligg unna regnskog., er oppfordringen.

Skribenten lurer på om etiskforbruk.no mener mange skal bo i stråhytter som et alternativ?

Det er skremmende at politikerne støtter dette prosjektet gjennom skattefinansierte subsidier til organisasjonene. Gjennom økonomiske tildelinger tar politikerne valg for oss andre. etiskforbruk.no er ikke et nettverk, et nettsted denne skribenten støtter.

Mest lest

Arrangementer