Ukategorisert

Raja nominert

Akershus Venstre nominerte igår kveld Abid Q. Raja på 3.plass på valglisten til fylkestingsvalget neste år. Valget var enstemmig.

Da nominasjonskomiteens innstilling ble kjent, stilte Liberaleren 31.oktober spørsmålet om hvor liberal Abid Q. Raja egentlig er.

Det var ikke Rajas synspunkter på ytringsfrihet og blasfemi som ble tema på gårsdagens nominasjonsmøte. Derimot var Bærum Venstre opptatt av at laget burde vært tatt med på råd tidligere i prosessen, når nominasjonskomiteen stilte en i Venstre-sammenheng helt ukjent kandidat på kampplass på listen.

Bærum Venstres fremste kandidat, gründeren Tor Olav Steine var innstilt på 4.plass. På valglister er det ikke uvanlig å liste opp hvilken kommune den enkelte kandidat er bosatt i. Selv om Raja er listet opp med Bærum bak sitt navn på 3.plass, har han hittil ikke vært aktiv i lokallaget.

Raja har bodd i Bærum i et år, er siden blitt far til tvillinger, har en hektisk tilværelse som advokat – og er kjent samfunnsdebattant. Raja lovet å være tilstede, lære og gjøre sin del av jobben.

Både Bærums Tor Olav Steine og Unge Venstres Boye Bjerkholt var lansert som motkandidater, men begge trakk sitt kandidatur.

Bjerkholt måtte svare for sitt syn på vedtakene fra Unge Venstes landsmøte, om cannabis og polygami. For en gangs skyld ble legalisering av cannabis det enkleste standpunktet å forsvare. Men Bjerkholt svarte greit for begge standpunktene, og ble nominert på 6.plass.

En av talerne sa at Venstre med valglisten får vist i praksis det mangfoldet partiet ønsker at samfunnet skal preges av.

Kveldens mest fornøyde var kanskje Trine Hvoslef-Eide fra Ås, som har vært leder i nominasjonskomiteen, iår, som foran stortingsvalget i 2005. Dengang fikk hun nominert Borghild Tenden fra Bærum på toppen av listen – og innvalgt på Stortinget, og nå fikk Hvoslef-Eide gjennom nominasjonskomiteens innnstilling uten endringer.

Flere på nominasjonsmøtet ønsket seg en reprise neste år på den sterke valgkampen Akershus Venstre gjennomførte i 2005, der man tilslutt nesten fikk innvalgt 2 representanter på Stortinget. Som Inge Solli fra Nittedal sa det: «Jeg var stortingsrepresentant i 45 minutter.»

Solli måtte i 2005 overta som gruppeleder i fylkestinget, da Tenden ble innvalgt på Stortinget, og Hvoslef-Eide ble prorektor på universitetet i Ås.

Igår ble Solli uten kamp nominert på fylkestingslistens 1.plass.

Mest lest

Arrangementer