Ukategorisert

Barneombudet vil krenke eiendomsretten ytterligere

–Jeg vil gi min uforbeholdne støtte til enhver som foreslår et forbud mot å røyke i biler hvor det er barn til stede. Vi bør følge Australias eksempel, sier barneombud Reidar Hjermann til Avisenes Nyhetsbyrå, i følge Dagsavisen.

I Sør-Australia er det nettopp lagt fram et lovforslag som innebærer at det blir forbudt å røyke i biler dersom passasjerene er under 16 år, skriver Dagsavisen.

Barneombudet toner ned sanksjoner knyttet til et slik forbud. Sannsynligvis fordi det vil bli vanskelig å kontrollere om folk røyker i biler eller ikke. Hvis staten skal bruke ressurser også på dette feltet, vil det bety at politiet må få økte ressurser, som igjen er penger tatt fra skattebetalerne.

Liberaleren er mot et lovforbud fordi det vil krenke den private eiendomsretten. Hva folk gjør i egne biler, i eget hjem er en privatsak, verken mer eller mindre. Dersom det blir forbudt mot å røyke i biler, vil det ikke gå lang tid før det kommer forslag om forbud mot å røyke i eget hjem. Også røyk i private hjem kan gå utover barn, eller være omsorgsvikt for å sitere barneombudet pinlig nøyaktig.

Heldigvis legger ledelsen i Helse- og omsorgsdepartementet ballen død før debatten har kommet ordentlig i gang. Statssekretær Arvid Libak er negativ. Han vil ikke lovfeste et forbund mot å røyke i biler.

De fleste foreldre og foresatte er i stand til å ta vare på sine håpefulle på en god måte. Den tilliten må politikere og byråkrater ha til voksne personer som i de fleste tilfeller ønsker sine barn alt godt.

Tags:

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
FløtePus
FløtePus
15 years ago

Her har vi nok kimen til ennå en drakamp innad i den LO-finansierte sosialistregjeringen. Det er ikke mer enn seks-syv år siden Senterpartiet gikk inn for et forbud mot å røyke i private hjem. Det var enten Lahnstein eller Lundteigen som fikk den nevnte raptus, jeg husker ikke hvem. I alle fall kokte forslaget den gangen bort i kålen, heldigvis, men det er i alle fall interessant at det nåværende regjeringsparti faktisk i det hele tatt har tenkt tanken. Og når vi snakker om helse: Hørte AP-professor Per Fuggeli i fjernsynet i dag; han mente urettferdig fordeling var en vel… Read more »

Eva
Eva
15 years ago

Jeg har vanligvis ikke sansen for at vi skal bli prakket på forbud i øst og vest, men ser faktisk behovet for å skåne barna. Dessverre er jeg ikke like postitiv som deg når det gjelder troen på at foreldre er i stand til å ta våre på sine håpefulle på best måte. Det er jo bare å lese om 10.000 nye barn som trenger hjelp, og da snakker vi om alvorlig omsorgsvikt. Mom tro hvor mange det er som synes det er greit å forpeste barna sine? Dessverre altfor mange, tror jeg.

Fra arkivet