Ukategorisert

Kvinner kan styre

Kvinner kan styre, både i partiorganisasjoner, i kommunestyre, i Stortinget og i regjeringen uten noen former for kvotering.

Regjeringen vurderer å endre valgloven dersom Norge ikke får flere enn 17 prosent kvinnelige ordførere etter valget, skriver VG.

Liberaleren har tidligere skrevet at kommunalminister Åslaug Haga vurderer å sette viktige demokratiske spilleregler til side for å øke kvinneandelen i kommunestyrene. Liberaleren er imot alle former for kvoteringer. De beste bør velges, uten at vi vil komme med en definisjon på hva som er best for de ulike partiene.

Ingen skal beskylde Fremskrittspartiet for å være for kvotering. Partiet har heller ingen tradisjon for en slik praksis. Likevel når kvinner frem i partiet. Lokallaget i Lørenskog kan være et eksempel, der 6 av 10 kommunestyrerepresentanter er kvinner.

–Vi er flinke, sier partiformann Gro Veslemøy Svarthoel til Romerikes Blad.

Flinke kvinner, kvinner som vil ha posisjoner vil få det i et markede uten reguleringer. Kvoteringer er reguleringer som er med på å begrense konkurransen.

Tags:

Mest lest

Arrangementer