Ukategorisert

Brenner åpningstidskiltet

Rema-kjøpmann Roar Olsen i Tromsø har denne uken åpent døgnet rundt, og markerer dette med å brenne åpningstidskiltet. Liberaleren ønsker Olsen lykke til.

Åpningstidsloven ble opphevet 1. april 2003. Etter at den unødvendige reguleringen på åpningstiden ble fjernet kan butikkene holde åpent når de vil, så lenge det ikke er på søndager og andre dager som omtales som ”helligdager”.

–Jeg synes først og fremst det er artig å terge konkurrentene, sier Roar Olsen til Nordlys, og brenner like godt åpningsskiltet til ære for fotografen.

Flere av medlemmene i Handel og Kontor reagerer på åpningstidene til Rema 1000-butikken i Tromsø.

–Jeg tror vi med god margin kan kåre Tromsø-kjøpmannen for årets Mister Scrooge, sier informasjonssekretær i Handel og Kontor, Ove Magnus Halkjær.

Roar Olsen parerer med spørsmålet om hvorfor det er mer synd på hans ansatte enn dem som for eksempel jobber på et sykehus, og legger til at det kun er frivillige som jobber på Rema-butikken om nettene denne uken.

Liberaleren støtter Roar Olsen i Tromsø. Det er kjøpmannens soleklare rett til å bestemme egne åpningstider. Hadde det vært opp til oss, hadde vi fjernet restriksjonene politikerne har vedtatt på søndager og andre ”helligdager” også. Den private eiendomsretten skal medføre retten til å bestemme åpningstidene fullt og helt.

Full frihet på åpningstider vil gi like konkurransevilkår til alle som konkurrerer om de samme kundene.

0 0 vurderinger
Vurdering

Tags:

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
protus
protus
14 years ago

Flotte greier !
Etter at åpningstidsloven ble fjernet har jeg ventet på å høre nyheten om døgnåpne dagligvareforretninger, dog mest på permanent basis, når kommer dette mon tro ?

butikkeieren har helt rett i det han sier: når noen jobber nattskifte på sykehus så må noen da kunne jobbe nattskifte i en butikk.

I større byer i Norge bør det kunne være markedsgrunnlag for i vært fall et par døgnåpne dagligvareforretninger, i en by med en halv million mennesker (Oslo) er det egentlig ikke kjipt å kunne forvente å finne dette.
La oss håpe det kommer snart…

Mest lest

Fra arkivet