Ukategorisert

Kjør privatdrosje!

Politiet blir bedt om å ta et oppgjør med piratdrosjene eller privatdrosjene som vi i Liberaleren kaller det.

Det er flere piratdrosje i Trondheim sentrum enn på lenge. Nå må politiet ta et nytt oppgjør med den kriminelle virksomheten, mener Norgestaxi, ifølge NRK.

Liberaleren har ikke noe imot privatdrosjer, noe Bent Johan Mosfjell skrev om så tidlig som i år 2000. Vi ber dagens lesere om å lese Privatdrosjer er moralsk.

Tags:

6 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Eivind Knudsen
Eivind Knudsen
15 years ago

Ja, ordninger med bevilling er noe tøv; tenk å forlange av yrkessjåfører at de har de nødvendige kunnskaper om bilkjøring. Helt enig; en uakseptabel innskrenkning av en personlige frihet. Hvem som helst bør etter min mening ha lo til ikke bare å kjøre bil, men også tog, fly, båt, buss osv. Jeg, for eksempel, er blind, men ikke desto mindre har jeg alltid hatt lyst til å bli togfører. Dere i Liberaleren må da være enig i at det er en uakseptabel innskrenkning av min personlige frihet at jeg ikke får lov til å opprette mitt eget jernbaneselskap og ragge… Read more »

Tormod
15 years ago

Vel, man krever jo at alle som kjører bil har lappen.. Hvor mye andre kunnskaper om bilkjøring kreves av taxisjåfører? At de er kjent i byen? Det virker ikke slik i Oslo ihvertfall. Piratdrosjer oppstår når andre tilbud svikter. Når man må stå å vente på taxi over en time er det fristende å haike med andre. Slik jeg ser det bidrar pirattaxier til en snarere tømming av sentrum helgekveldene, noe som igjen fører til mindre bråk og andre uhumskheter. Folk blir grinete av å vente lenge på taxi, og med litt alkohol innenbords skal det lite til for at… Read more »

Per
Per
15 years ago

Eivind, trenger man tilleggsutdanning for å kunne bli yrkessjåfør? Jeg bare spør, fordi måten du formulerer deg på tilsier at det ikke er nok med førerkort for å bli taxisjåfør.

Jeg har ikke hørt om dette før, så det er fint om du kunne bekrefte, evt. avkrefte at jeg har oppfattet deg riktig.

Cab_Driver
Cab_Driver
15 years ago

Jeg har kjørt taxi i ca et år og for å kjøre taxi trenger man å bestå en kjentmannsprøve for området man skal kjøre i og da får du en kjøreseddel av politiet.

Men det er også mange taxisentraler som stiller høyere krav til sjafører og har taxiskole hvor man går gjennom grunnleggende ting og man må også kune godt nok norsk.

Jeg må også nevne at hvis det er mulig inngår jeg heller en fastpris svart enn å kjøre på taxtameteret.

Per
Per
15 years ago

OK, takk for opplysningene!

Jens
Jens
15 years ago

Hehe jeg tok privatdrosje og jeg privatkopierer !!!

Fra arkivet