Ukategorisert

Stoppet et velfungerende lotteri

Lotteritilsynet har pålagt Norges Astma og Allergiforbund å stoppe salget av lodd i organisasjonens landslotteri for perioden vi er inne i, 1. november 2006 til 31. oktober 2007.

Årsaken er at forbundet ikke har tillatelse for å gjennomføre lotteriet, skriver Lotteritilsynet på sitt nettsted.

Norges Astma og Allergiforbund har rett og slett glemt å sende søknadene for forrige og inneværende periode. Dumt når vi vet at Norge har en streng lotterilov. Lotteritilsynet kunne ha anmeldt arrangøren til politiet, men kommer ikke til å gjøre det ettersom Norges Astma og Allergiforbund har lovt å rydde opp i sine rutiner.

Liberaleren er imot Lotteriloven, og mener alle bør kunne arrangere lotteri uten statlige tillatelser. Kjøp og salg av lodd skal reguleres gjennom avtaler mellom kjøper og selger, uten statlig innblanding. At Norges Astma og Allergiforbund gjorde dette i 2005 uten skandaler viser at et privatisert system fungerer tilfredsstillende på alle mulige måter.

Tags:

Mest lest

Arrangementer