Ukategorisert

Uklokt avslag!

Finnmark Dagblad og andre i A-pressen forsvarer faktisk på lederplass en forsøksordning med stemmerett for 16-åringer.

Liberaleren har flere ganger foreslått stemmerett for 16-åringer. Vi mener det er naturlig ettersom mange under 18 år betaler skatt. Et av argumentene må være at de som betaler skatt bør kunne påvirke hvordan politikerne skal bruke skattefinansierte penger, og ikke minst påvirke om skattetrykket skal være høyt eller lavt. Derfor har Liberaleren tatt til ordet for en lavere stemmerettsalder, både i kommune – og fylkestingsvalg og stortingsvalg.

Også lederen i Unge Venstre, Lars-Henrik Michelsen, som er vararepresentant til Stortinget, har engasjert seg i spørsmålet. Han mener de som er imot et forsøk, som flere kommuner har søkt om, viser Forrakt for lokaldemokratiet.

Skribenten innrømmer at han synes det er artig at kjedelige, moderate Finnmark Dagblad går imot det etablerte. At lederen også har vært på trykk i andre A-pressen organ gjør ikke inntrykket noe dårligere.

Tags:

Mest lest

Arrangementer