Ukategorisert

Vi er mest for folk flest

hilsen Martin.

Martin heter Kolberg til efternavn, og er partisekretær i Ap. Fra samme kommune som stortingspresident Thorbjørn Jagland.

Han har skrevet julebrev til Arbeiderpartiets medlemmer, men det kan også leses av folk flest – på internett. I brevet forteller han om det han sliter mest med om dagen; å løse «FrP-koden». Det er ingen ny farsott á la Sudoku eller Rubiks kube. Martin er stort sett alene om å streve med FrP-koden. Folk flest har skjønt hva den handler om forlengst.

Står svaret i Elis bok?
Kanskje slike oppgaver ikke er Martins sterke side. Ihvertfalll prøvet Aftenposten å hjelpe ham. De anbefaler ham å lese Eli Hagens bok. Hun er som kjent gift med ham som var formann i FrP fra 12.februar 1978 til 06.mai 2006; Carl I. Hagen. Det er jo en bokhandel i gangavstand fra Martins eget oppholdssted Youngstorvet. Men Martin skal ikke kjøpe boken. Han vil vel ikke gi penger til Hagen og frues husholdning. Det holder lenge med å gi bort velgere. Det interesserer kanskje ikke Martin at Aftenposten lister opp de sidene i boken der han lettest finner svarene. For Martin er en tapper fyr. Han vil helst finne ut dette helt av seg selv.

Jeg har nå lest Elis skriblerier. Står svaret der? Svaret er at Eli er svaret. Det er nemlig hun som har gitt Carl de gode rådene opp gjennom årene. Om å snakke enkelt. Om å svare ja eller nei, selv om nyansene blir borte. Om å se inn i kamera. Hun leiet nemlig en videomaskin hos Thorn (merkevareplassering?), og tapet alle de andre politikernes TV-opptredener. Da så hun alle feilene de gjorde. Hun var vel for liten til se Finn Gustavsen på TV i 1963. Da hadde hun sluppet å sponse Thorn og bruke timer foran video-maskinen.

Men svaret på FrP-koden er altså Eli. Men Jens kan jo ikke gifte seg med henne. Hun er jo gift. Det er Jens også. Jeg tviler litt på at han bytter ut Ingrid Schulerud med Eli Hagen.

Men man vet aldri.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer