Ukategorisert

Dama ble ranet

Skribenten har akkurat sett at en del kvinner og menn har spilt bort noen tusen Bath, til tross for at gambling er rimelig ulovlig i Thailand.

Ett lotteri
Gambling er ikke helt ulovlig i smilets land. Det finnes et statlig lotteri som en del nordmenn sammenligner med det gamle pengelotteriet som vi kjente fra Norge for noen tiår siden. Foruten dette lotteriet er det meste ulovlig, uten at dette forhindrer en enorm spillevirksomhet i det svarte markedet.

Internettsider er blokkert, og det er vanskelig, men ikke umulig å besøke for eksempel Expekt.com.

Et totalforbud og mange restriksjoner betyr et gigantisk svart marked, noe skribenten ser eksempel på for tiden, og som Liberaleren har skrevet om en del ganger tidligere.

Drosjesjåføren
I dag var det drosjesjåføren som sørget for underholdningen. Han kjørte oss til et kjellerlokale der det var servering, mye folk, altså mest thaiere og boksing. Tusenlappene satt løst, selv om gambling er ulovlig og straffbart i Thailand.

Det illegale markedet er så omfattende at myndighetene ikke klarer å kontrollere virksomheten, selv om straffereaksjonene kan være sterke både for deltakere og bakmenn. Strenge straffer virker ikke dersom inntjeningsmuligheten er god for de som vil delta på en eller annen måte.

Velkommen til Thailand
Norske politikere vil innføre et lignende regime i Norge. Flere spill skal bli ulovlig, noe Liberaleren har omtalt mange ganger de siste årene. Derfor sender skribenten en invitasjon til kultur – og kirkeminister Trond Giske. Dersom du vil se hvordan det svarte markedet, et marked som kan være brutalt fungerer i praksis, er du hjertelig velkommen til et land som omtrent har totalforbud på gambling. Selv skribenten, som er rimelig liberal og forsvarer personlig frihet høyt, fikk vondt i hjerterota da den eldre dama ble frarøvet 10 000 Bath fordi hun som spiller ikke har rettigheter i et land som har forbud mot denne type virksomhet.

Tags:

Mest lest

Arrangementer