Ukategorisert

Hva skjer i 2007?

Av Torbjørn Røe Isaksen, leder i Unge høyre

På oppfordring fra Liberaleren, her følger mine spådommer for det politiske Norge i 2007:

Statsbudsjettet for 2008 skaper bråk
2008-budsjettet er ikke et valgkampbudsjett med økte bevilgninger til ”alt”. Det er et budsjett som skal sikre at ikke renta ligger altfor høyt ved inngangen til valgkampen 2009. Derfor blir budsjettet ”stramt”, dvs at vi i teorien kan oppleve at man bruker mindre oljepenger enn handlingsregelen tilsier og i hvert fall ikke mer. Opposisjonen, både i og utenfor regjeringen, klager. Budsjettet bekrefter også mistanken om at det eneste som fortsatt er rødt hos Kristin Halvorsen er leppestiften og vinen.

Magnus Marsdal er spissformulert
Boken ”FrP-koden” kommer ut. Da skal Magnus Marsdal rundt i debattredaksjonene og på avslepen trønderdialekt lire av seg forhåndsinnlærte spissformuleringer av typen ”Det handle om respækt for Grandiosa”. Og han er nesten garantert sarkastisk nedlatende mot noen av de han treffer til debatt.

Sosialistisk Ungdom og AUF kjefter på regjeringen
De kommer til å rase mot miljøpolitikken, innvandringspolitikken, kollektivsatsingen, andelen lærlinger som får lærlingeplass, kriminalpolitikken, Norges rolle i WTO-forhandlinger, regjeringens manglende bruk av veto mot EØS-avtalen. Jens Stoltenberg eller Bjarne Haakon Hansen gjør garantert noe som Kirsti Bergstø og Martin Henriksen løper til avisene for å kjefte på dem for.

En norsk politiker videoblogger
Jeg snakker om en av de etablerte. Sjansen for at det blir skikkelig døllt (tenk WebCameron) er omtrent 83 %. Noen av ungdomspartiene gjør en parodi. Den blir nesten like døll.

Per Sandberg kommer i avisene
Den som gjorde følgende vurdering, ”Han har en personlighet som kan være interessant for media”, av Per Sandberg da han for mange år siden deltok på FrPs Elitekurs bedrev presisjonshamring på det berømmelige spikerhodet.

Djupedal låser seg inne på kontoret
Etter å ha blitt tvunget til å lese noen rapporter om norsk skole fra uavhengige forskningsinstutisjoner han ikke kan nekte å fortsette forskningen sin blir Djupedal så redd at han låser kontordøra og nekter å komme ut før 2009-valget er ferdig.

Jens Stoltenberg vingler, gjør helomvending og kaller det lederskap
Mitt foreløpige er stalltips er at det kommer til å ha noe med Statoil/Hydro fusjonen å gjøre.

Vampus kommer i avisa igjen
Penis-bilder? Muhammed-tegninger? Ikke vet jeg, men hun greier ikke dy seg for å finne på noe faenskap.

Med andre ord blir 2007 deprimerende likt 2006. Det burde bekymre liberalister og liberalkonservative.

Mest lest

Arrangementer