Ukategorisert

La idretten betale fylla si sjæl

Av og til liker jeg RV. De er de eneste som tar et fornuftig økonomisk standpunkt knyttet til OL.

Partiet sier nei til OL, de mener det er dårlig bruk av penger. Offentlige midler kan bedre brukes på noe annet. Det har RV helt rett i.

Det er interessant at et ytterliggående sosialistparti kan være mer oppegående enn de borgelige partier. Det skyldes nok at OL-saken inneholder sterke elementer av nasjonal og lokal prestisje. Nå kjempes det heftig mellom Trondheim, Tromsø og Oslo om å få representere Norge i kampen for å bli tildelt Vinter-OL i 2018.

Liberaleren har ikke noe imot at idretten – også i Norge – arrangerer store mesterskap. Idretten er imidlertid preget av to ting. Enorm publikumsinteresse og enorme pengesummer. Idretten er en pengemaskin.

De bør ha råd til å betale for sin egen fest. Og har de det ikke, så får de la være! Hvorfor skal idretten ha et eget sugerør ned i statskassa?

Store idrettsstjerner og Den internasjonale olympiske komite er ikke fattige trengende. De er rike, mektige og med store ressurser. Det er grunn til å merke seg at det er slike den norske stat synes det er riktig å støtte økonomisk.

Dette er jo litt av et liberalistisk mantra som vi på Liberaleren gjentar om og om igjen. Det er de med mye makt, ikke de som trenger hjelp, som nyter godt av statens omfordeling. Sådan er staten. Det er en av grunnene til at vi vil ha et alternativ.

Kapitalisme for de fattiges skyld!

Det er på tide at også andre enn RV skriker ut et nei til OL. Det er galt å bruke andre folks penger på en folkefest for rikfolk. Folk flest ser jo OL på tv likevel, og det spiller således ingen rolle hvor det skjer.

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer